Megjelent a Road Movie album

forrás: Prím Online, 2020. december 12. 15:52

Az impozáns kiadvány 200 oldalon, előadókkal, zenekarokkal -  többek között Rúzsa Magdival, a Tankcsapdával, a Bagossy Brothers Companyval vagy a Wellhelloval - közösen, járja be azokat a hazai és határon túli magyarok lakta tájakat, ahol az elmúlt másfél évben dalok és videoklipek születtek a Road Movie produkció keretében. Az album már kapható a könyvesboltokban és a www.roadmovie.hu oldalon. A kiadvánnyal a Road Movie az UNICEF munkáját támogatja. 

Az albumban szereplő alkotók itt beszélnek a kiadványról, élményeikről: https://www.facebook.com/roadmoviehungary/videos/247615333365258

 

Ki hinné, hogy az ország kedvenc slágerei egy dunakanyari nyaralóban születnek? Hogy a zajos rockturnékat mátrai bringázással a legjobb kipihenni? Van, aki egy tolnai szegénysorról érkezett, és van, aki koncertek után 700 kilométert utazik az otthoni fenyvesekig, miközben az ország legnépszerűbb rockbandájának tagjai – saját bevallásuk szerint – unalmas életet élnek, ha éppen hazatérnek Debrecenbe.

 

A Road Movie Album virtuális ország- és világjárás, eddig ismeretlen szemszögből. A 2019 nyarától mostanáig terjedő időszakban tíz népszerű hazai zenekar és zenész mutatja be nekünk azokat a tájakat, melyekhez a legjobban kötődnek vagy valamiért fontosnak tartanak.

 

 

„A Road Movie Magyarország szeretetéről szól. Ismert és kevésbé ismert tájakról, úgy ahogy azt a hozzájuk kötődő magyar zenészek és zenekarok látják” - mondja Lobenwein Norbert, a Road Movie alapítója. “Az elmúlt időszakban tíz zenekarral, tíz helyen fordultunk meg, a kirándulásainkat több tízmilliószor tekintették meg. Úgy éreztük, ezt a másfél évet egy impozáns és tartalmas albumban is érdemes megmutatni a közönségnek. A Road Movie Album egyszerre útikönyv és popkulturális interjúkötet olyan hiteles sztárokkal, művészekkel, akiket érdemes követni. Biztosra veszem, hogy sokak bakancslistájára kerülnek majd fel a zenészek által bemutatott úticélok.” 

 

2019 augusztusában a Margaret Island, a Balaton déli partja ihlette dalával és klipjével indult el a Road Movie sorozat. A tizedik epizód pedig nemrég jelent meg: ebben szülővárosukba, Debrecenbe invitálják rajongóikat a Tankcsapda tagjai. A Road Movie forgatócsoportjai közben bejárták Kishegyest Rúzsa Magdival, elutaztak a Mecsekbe a hiperkarmával, Gyergyóba a Bagossy Brothers Companyval, a Dunakanyarba a Kelemen Kabátban tagjaival, Székesfehérvárra a Blahalouisianaval, a Balaton északi partjára Wellhelloval, a Road csapatával a Mátrába és Horváth Tamással Tolnába.

 

Az albumban az eddigi tíz, Road Movie-dalt publikáló zenészt hat szerző, Bus István, Kiss Krisztina, Kiss Ádám, Könyves Dina és Radnai Péter interjúvolta meg. „Nagyszerű szerző- és szerkesztőgárda dolgozott az albumon, óriási szenvedéllyel. A könyv készítése is maga volt a rockandroll. Úgy gondolom, hogy aki kézbe veszi, látni és érezni fogja, mekkora szeretettel nyúlt mindenki a témához, az alanyokhoz. Igazi karácsonyi ajándék a Road Movie – számomra is” – mondja Bus István, aki nemcsak szerzője, de egyik szerkesztője is volt az albumnak.

 

„Egy album, egy print kiadvány megjelenése mindig különleges pillanat. Egy ilyet nem gyűr zsebre az ember és kapja elő a villamoson, mint egy regényt. A Road Movie albumnak fontos a minősége, fontos, hogy jó kézbe venni és közben óriási pozitívuma, hogy bírja a gyorsaságot. Olyan világban élünk, ahol nagyon sok helyről gyorsan és rengeteg információ jut el hozzánk. Ezt az albumot simán el tudom képzelni egy kávéházi asztalon is, ahol belelapozol, ha van hat perced. Olyan fotók és olyan történetek vannak benne, amelyektől kedvet kapnék elindulni, vagy meghallgatni a dalokat, megnézni a klipeket, szóval ez így egyben nagyon jól működik” – mondja Tilla, aki TV2-n és a YouTube-on futó Road Movie Guide sorozat műsorvezetőjeként minden desztinációt bejárt az elmúlt másfél évben.

 

A Road Movie alkotói egy nemes célt is kitűztek a könyv kapcsán. "Azokon a projekteken, amelyeken dolgozunk, igyekszünk felhívni a közönségünk figyelmét olyan ügyekre, amelyek mellett sokszor képesek vagyunk elmenni. Több partnerünk is van, akit szívesen segítünk - ebben az esetben a UNICEF az, aminek a tevékenységét minden egyes megvásárolt Road Movie albummal támogatjuk” - tette hozzá Lobenwein Norbert.