A falon kívüli LED panel, mint egyszere hasznos és esztétikus fényforrás

forrás: Prím Online, 2020. december 15. 09:27

A falon kívüli LED panel alkalmazása mindenképp remek ötletnek bizonyulhat, hogyha egyértelmű célunk az általános világítás korszerűsítése modern eszközökkel. Ezért is fogjuk tehát kiemelni a cikkben a falon kívüli LED panelek előnyeit.

 

Lesz szó praktikumról, esztétikumról és funkcionalitásról is. Mindezt értelemszerűen igyekszünk abból a szemszögből átadni, hogy egyértelmű legyen a falon kívüli LED panel gyakorlati hasznossága.

 

Tisztázzuk gyorsan, mitől falon kívüli a falon kívüli LED panel?

 

A falon kívüli LED panel a modern LED lámpák egy speciális változata. LED panelről beszélünk, tehát az elhelyezése a falon vagy a mennyezeten történik. Ebből pedig egyenesen kikövetkeztethető az is, hogy főként a helyiség általános világításáért felel.

 

Maga az elnevezés abból ered, hogy nem a mennyezetbe szokás beépíteni, hanem magára a felületre rögzítik. Vagyis falon kívüli LED panelről van szó. Egyszerű, elképesztően hatékony, miközben a beüzemelése is egészen könnyen valósítható meg.

 

A falon kívüli LED panel alkalmazásából fakadó előnyök

 

A falon kívüli LED panel az önsúlyát tekintve gyakorlatilag pillekönnyű. Ennek pedig az lesz az egyértelmű előnye, hogy az alacsonyabb teherbírású álmennyezeten is egész bátran alkalmazható. Vagyis nem kell attól tartani, hogy a mennyezet szerkezete esetleg sérül.

 

LED lámpatestekről van szó, tehát a modern LED fényforrások minden előnye érvényesül ezeknél a modelleknél is. A rendszeres használat az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően fillérekből kijön, miközben a kibocsátott fény minőségére és mennyiségére egyetlen rossz szavunk sem lehet.

 

Annál is inkább, mivel a falon kívüli LED panel által kibocsátott fény egyenletesen oszlik el a helyiség egészében. Ez pedig pozitív hozzáadott értékkel bírhat a helyiségben tartózkodók hangulatára.

 

A falon kívüli LED panel lehetséges felhasználási területei

 

Egyszerű, praktikus és korszerű lámpatestek lévén a falon kívüli LED panel alkalmazása egészen sokféle környezetben jöhet szóba. Hogyha maradunk az otthoni felhasználás lehetőségeinél, gyakorlatilag kivétel nélkül a lakás minden pontja szóba jöhet. A fürdőszobánál kell csak arra figyelni, hogy megfelelő IP-védelemmel ellátott modellt válasszunk.

 

A falon kívüli LED panel ezenfelül szintén nagyszerű választást kínál irodákban és munkahelyeken. Annál is inkább, mivel az általa kibocsátott fény minősége és árnyalata segítheti a koncentráció fenntartását, támogatva ezáltal a produktivitás növelését.

 

Mindezek mellett akár a rendezvényhelyszínek vagy a közintézmények is szóba jöhetnek potenciális alkalmazási területként. A falon kívüli LED panel ugyanis egyszerre kínál gazdaságos, praktikus és modern megoldást a világítás korszerűsítéséhez.