A Lenovo újdonságai egészen új felhasználói élményt garantálnak

forrás: Prím Online, 2021. január 7. 19:25

Az elmúlt időszakban történő digitális átállás minden eddiginél jobban megfogalmazta vágyainkat az egyszerű otthoni munkavégzés iránt. A megfelelő technológia segítségével azonban továbbra is minden adott lehet ahhoz, hogy könnyedén folytassuk a mindennapokat, legyen szó szórakozásról, munkáról vagy kapcsolattartásról. A Lenovo eszközei segítenek egyszerűen alkalmazkodni az új világhoz. 

A Lenovo számára folyamatos inspirációt jelent, hogy az emberek változó igényeire reagálva nem csak technológia, de stílus tekintetében is kiemelkedőt alkosson. A 2021-es CES keretein belül ezt ismét bebizonyítja, ahol többek között az IdeaPad termékcsalád legújabb laptopjait is bemutatja, köztük egy 5G-s táblagépet, amely lenyűgöző 2K felbontású kijelzővel és számos produktivitást segítő kiegészítővel érkezik a piacra. Emellett a Lenovo Vantage legújabb szoftververziója is debütál, amely még személyre szabottabb számítógépes élményt nyújt majd a felhasználói számára. Ha pedig ez nem lenne elég, a már jól ismert Alexa hangvezérlőrendszer vizuális és technológiai újdonságokkal indítja 2021-et, elsőként a kifejezetten PC-k számára kifejlesztett Show Mode-ot ismerheti meg a nagyközönség. 

 

Az IdeaPad 5G-vel elbúcsúzhatunk a lassú otthoni WiFi hálózatoktól

A felhasználóknak gyors, hatékony és folyamatosan hálózatra csatlakoztatott laptopra van szükségük ahhoz, hogy a realitás fölé emelkedjenek, méghozzá elérhető áron. Mivel a családtagok csúcsidőben egyszerre használják az otthoni WiFi hálózatokat, így mindennél fontosabb lett a megbízható 4G/LTE és az 5G mobilhálózat az online megbeszélések zökkenőmentessége miatt. Az új Lenovo IdeaPad 5G maximálisan ezt a célt szolgálja. 

 

 

A folyamatos videolejátszás mellett biztosított akár 20 órás üzemidővel ez a 14”-es laptop kiváló szórakozási élményt nyújt, többek között a villámgyors 5G-nek (támogatja a sub-6 GHz-es frekvenciát), a megbízható 4G LTE-nek, valamint az erős WiFi 5 kapcsolatnak köszönhetően. Ez a praktikus, mégis letisztult külsővel rendelkező készülék könnyebbé teszi a kapcsolattartást akár otthonról, akár útközben, kombinálva azokat a képességeket, amiket az okostelefonokban is szeretünk (akár SIM foglalattal is rendelkezik); például a ventilátor nélküli, Windows 10-et futtató vékony laptop által biztosított azonnali használhatóságot. Ahol az 5G hálózat nem érhető el, ott is nagyobb biztonságot és megbízhatóságot ígér a 4G LTE kapcsolat, ami alapértelmezett szolgáltatás az IdeaPad 5G laptop esetén.

 

Az IdeaPad 5G hatékonyságát és teljesítményét a Qualcomm Snapdragon 8cx 5G platform biztosítja, amely a Qualcomm Adreno 680 grafikus gyorsító erejét aknázza ki és a Qualcomm Snapdragon X55 Modem-RF rendszert használja a csatlakozáshoz. Ez az 5G-s laptop lehetőséget biztosít arra, hogy filmeket töltsünk le, hívásokat kezdeményezzünk és e-maileket küldjünk lényegében bárhonnan, méghozzá 5G hálózatra kapcsolva a 4G-nél akár 10-szer gyorsabban. Nagy fájlokat is letölthetünk egy szempillantás alatt, vagy streamelhetünk videókat a Full HD felbontású (1920 x 1080), rendkívül tiszta képet garantáló IPS kijelzőn, ami 300 nites maximális fénysűrűséget biztosít és az sRGB színskála 100%-át képes megjeleníteni. Ugyanígy elérhető a 14”-es Lenovo IdeaPad 4G/LTE modell, aminek lelke a Snapdragon 8c platform, akadozásmentes és reszponzív megjelenítést biztosítva akár tanulás vagy játék során. Mind az IdeaPad 5G, mind pedig az IdeaPad 4G/LTE kérhető akár 8 GB LPDDR4X memóriával és akár 512 GB PCIe SSD tárolóegységgel.

 

A vékony kialakítással, a világos-ezüst színárnyalattal, a felhasználók által is kedvelt és kényelmes IdeaPad billentyűzettel, valamint a ventilátor nélküli dizájnnal megalkotott laptop csendesen és túlmelegedés nélkül állja a mindennapi igénybevételt. A felhasználók felé fordított, Dolby Atmos élményt kínáló hangszórókkal kristálytiszta hangzást élvezhetünk, a dupla elrendezésű mikrofon pedig akár a barátokkal való csevegés, akár az irodai bejelentkezés során is kiváló hangminőséget kínál.

 

A Modern Standby funkció garantálja az azonnali kapcsolódást, így az IdePad 5G bármikor készen áll velünk a közös a munkára. Az infravörös érzékelővel a kamerán keresztül pedig az arcalapú feloldást is választhatjuk. Ez a gyakorlatilag borotvavékony szegélyek tetején található, hogy a lehető legtöbb hely maradjon a kijelzőnek, ami a 90%-os képernyőaránynak köszönhetően lenyűgöző élményt nyújt. Mindez egy szuperkönnyen hordozható, mindössze 1,2 kg-os és csupán 14,9 mm vékony laptop 51 WHr-s akkumulátorral, valamint Rapid Charge Express gyorstöltéssel. Az egykábeles megoldással, valamint a teljes funkcionalitással működő USB Type-C porton keresztül könnyedén feltölthetjük a laptopot vagy akár okostelefonunkat. 

Új, PC-re kifejlesztett Show Mode az Alexától

A Lenovo szintén 2021-re tartogatta az Alexa izgalmas újítását: a Show Mode funkciót, amely segít abban, hogy a felhasználók otthonról is kapcsolatban maradjanak. Az új Show Mode-nak köszönhetően akár az egész család egyszerre élvezheti majd Alexa segítségét a házban.  

 

Az Alexa PC-kre kifejlesztett változatának segítségével már akár a hangunkkal is sokkal többet kihozhatunk a laptopból. Könnyedén megkérhetjük Alexát, hogy játssza le kedvenc zenénket az Amazon Music könyvtárból, indítson el egy alkalmazást vagy kapcsolja be a rádiót, de akár megkérdezhetjük az éppen hallgatott szám előadójáról is. A laptop mikrofonja ugyanis remekül hallja a szavainkat, még akkor is, ha közben szól a zene.

 

Természetesen beállíthatunk emlékeztetőt, vagy vezérelhetjük az okosotthonunkat is, miközben épp egy másik tevékenységet végzünk a gépen. A diákok számára is nagy segítség lehet, ők akár távoktatás alatt kérhetnek segítséget Alexától a házifeladatukhoz. De ennél egyszerűbb dolgokat is kérhetünk, úgy, mint a napi hírek, az időjárás-előrejelzések, plusz javaslatokat is kapunk, hogy milyen zenét lenne érdemes hallgatnunk.

 

Várhatóan 2021 második negyedévétől kezdve, a Lenovo felhasználók elsők között néhány Yoga és IdeaPad modellen, majd további eszközökön is élvezhetik a Show Mode által nyújtott különleges funkciókat.

 

Otthoni teljesítményre hangolva: IdeaPad 5i Pro és IdeaPad 5 pro

A Lenovo szintén most mutatja be eddigi legerősebb IdeaPad laptopjait: az IdeaPad 5i Pro és az IdeaPad 5 Pro modelleket. Ezek képviselik az új és megbízható laptop családot, amelyek lenyűgöző stílusuk és teljesítményük mellett számos méretben elérhetők. A legfontosabb termékjellemzők mellett tehát kiválaszthatjuk a kijelző méretét (14 vagy 16”) is, ráadásul mindezt stílusos felhőszürke vagy viharszürke fém burkolatba csomagolva.

 

A Lenovo IdeaPad laptopok történetében most először a kijelző szélesebb, 16:10-es képarányt kínál, hogy jobban alkalmazkodjon a Windows többfeladatos munkavégzéséhez és az esti filmezésekhez. A minden oldalon keretmentes kialakítással, a 90%-os képernyőaránnyal, valamint a 100%-os sRGB indexszel az IdeaPad 5i Pro és az IdeaPad 5 Pro is hihetetlen képminőséget biztosít akár szórakozás, akár tanulás közben, ráadásul a WiFi 6 kapcsolatnak köszönhetően mindezeket a lakás bármely részén. A kijelző a TÜV Rheinland jóváhagyását is megkapta, ami az Eye Care technológiának köszönhetően csökkentett mennyiségű kék fényt bocsát ki, így jobban védi a szemet akár a hosszabb munkaórák alatt.

 

Könnyedén hordozhatók, a 14”-es modell 1,45 kg, a 16”-es pedig 2 kg, az okosfunkcióknak, így a Windows Hello-val ellátott infrás kamerának köszönhetően pedig akár „ujjak nélkül”, érintésmentesen is biztonságosan feloldhatjuk a képernyőt. Ráadásul az IR kamera time-of-flight (ToF) érzékelője a mindennapokban is hatékony megoldást nyújt a Glance by Mirametrix figyelemérzékelő szoftverén keresztül, amely képes például szüneteltetni a videót, ha éppen felállunk a gép elől. A laptop pedig szintén riaszt, ha valaki elmozdítaná, miközben mi épp hátat fordítunk neki.   

 

A Show Mode a PC-ken is lehetővé teszi az Alex érintésmentes használatát. A hangvezérelt rendszer nagy segítség lehet a mindennapok során, hiszen emlékeztet a fontos eseményekről, a megbeszélésekről, a feladatokról.

 

A laptop alapértelmezése szerint intelligens hűtési módra van beállítva, hogy a mesterséges intelligencia funkcióival segítsen az üzemidő optimalizálásában; ha pedig a teljesítményét szeretnénk növelni, akkor elég a Lenovo Q-Controlt használni. Az FN+Q kombinációval kihozhatjuk a maximumot a laptopból, vagy ugyanígy energiatakarékos módba kapcsolhatjuk. És ha magasabb vagy alacsonyabb képfrissítésre van szükségünk, elég csak az FN+R billentyűparancsot alkalmazni.

 

Az előző generációkhoz képest megnőtt a touchpad mérete, az opcionálisan háttérvilágítással is kérhető billentyűzet pedig a finoman működő switcheknek köszönhetően segít a könnyebb szövegbevitelben. A Dolby Atmos élvezetessé és minőségivé teszi a tartalomfogyasztást és segít elmerülni a teljesen új hangzásvilágban, a 14”-es modellek számára kínált akár 2.8K felbontású kijelző pedig valósággal életre kelti a képernyőn megjelenő dolgokat.

Az Intel alapú Lenovo IdeaPad 5i Pro a következőket nyújtja:

 

Abban az esetben, ha inkább a következő generációs AMD Ryzen Mobil Processzorral rendelkező Lenovo IdeaPad 5 Pro lenne az ideális választás számunkra (hamarosan elérhető), akkor az alábbiakkal tervezzhetünk:

 

A 14”-es IdeaPad 5 Pro:

 

A 16”-es IdeaPad 5 Pro:

 

Hozzuk ki a legtöbbet az új Vantage erejéből

A Lenovo termékportfóliójában az egyetlen alkalmazás, ami mindig ott volt a nehéz helyzetekben is, az a Lenovo Vantage. Az alkalmazáson belül pedig ebben a hónapban számos funkció kap frissítést. A néhány Lenovo készülékre elérhető frissítésben a felhasználók átfogóbb képet kapnak a Smart Battery működéséről, vagyis plusz információk állnak számukra rendelkezésre akkumulátor kapacitásáról, várható élettartamáról és hőmérsékletéről.

 

A Lenovo Smart Assist egy másik olyan funkció, ahol az új Vantage frissítések az egész Lenovo portfólióban növelik a felhasználói élményt. Az intuitív frissítések közé tartozik az érintésmentes bejelentkezés a Windows Hello segítségével, a kibővített alkalmazás és böngésző támogatás az értintésmentes videolejátszáshoz, vagy éppen a Super Resolution 2.0 a videók felskálázásához.

 

Ez a frissítés a nemrégiben kiadott Vantage Smart Performance Services globális kiterjesztését is jelenti egyben, így a felhasználók egy kattintással futtathatnak ellenőrzést a gépükön, távolíthatják el a kártevőket vagy a vírusokat. Az új progresszív webes app pedig pillanatok alatt segít elindítani a Vantage programot, így a Vantage funkcióhoz szinte a világ bármely részéről könnyedén hozzáférhetünk.

 

Tanuljuk meg élni a legjobb új otthoni életünket: Lenovo Tab P11

Az otthon töltött mindennapok minőségét nagyban befolyásolja a technológia, amely a szórakozást, tanulást, munkát vagy épp a kapcsolattartást garantálja számunkra. Ugyanakkor, ha egy egész család számára kell biztosítani mindezt, fontos, hogy az adott eszközök használata egyszerű legyen. A Lenovo Tab P11 egy tökéletes választás lehet az egész család számára, a technológiai újításokkal pedig sennkinek sem kell lemondani a maximális felhasználói élményről és technol.  

 

A zseniális Lenovo Tab P11 az érintőtollnak és az okosfunkcióknak a támogatásával még egyszerűbbé teszi a mindennapokat. 11”-es, nagy felbontású 2K (2000 x 1200) folyadékkristályos IPS érintőkijelzője 400 nites fénysűrűség mellett nagyobb és fényesebb a korábbi modelleknél. A TÜV Rheinland által hitelesített Eye Care technológiának köszönhetően a kijelző kevesebb kék fényt bocsát ki, amely védi és nem erőlteti meg szemünket. 

 

A Lenovo Tab P11 külseje letisztult, a kijelzője tűéles, a kéttónusú palaszürke és platinaszürke árnyalat a masszív alumíniumötvözetű házzal együtt pedig karcsú kialakítást eredményez. Az energiatakarékos Snapdragon 662 platformmal, a fejlett 4G/LTE-vel, az integrált Qualcomm Fastconnect technológiával, valamint az akár 6 GB RAM-mal villámgyors a böngészés, ráadásul a Lenovo Tab P11 egyike annak a néhány táblagépnek, amely a Netflix műsorok HD minőségben történő streamlését is lehetővé teszi.

 

Az akár 15 órás üzemidőnek köszönhetően a kedvenc zenéinket is bármikor meghallgathatjuk, de megnyithatjuk közben az előre telepített Microsoft Office alkalmazásokat (Word, Excel, OneNote és PowerPoint) és a különböző Google Play appokat is.

 

A családbarát Lenovo Tab P11-en már az első bekapcsolást követően megtaláljuk a Google Kids Space-t, vagyis az új gyermek üzemmódot, amiben a 9 év alatti gyermekek is megtalálják a számukra legszórakoztatóbb alkalmazásokat, könyveket és videókat (miközben a felnőttek nyugodtan dolgozhatnak egy másik szobában).

 

A barátokkal való csevegés, de akár a távoktatás során is jól jön majd az érintésmentes bejelentkezés és az elsőosztályú 8 MP-es kamera. Ha pedig nem szeretnénk, hogy a videohívások közben mások is lássák a mögöttünk lévő felfordulást a szobában, akkor elég csak a Smart Privacy módot bekapcsolnunk, amely elhomályosítja a hátteret. Akár fektetve, akár álló helyzetben használjuk a táblagépet, a zenelejátszás élményét a Dolby Atmos hangzással rendelkező négy hangszóró biztosítja.

A Lenovo Tab P11 az opcionális, ultravékony Keyboard Pack segítségével alkalmas arra, bármit könnyedén elvégezzünk. A beépített touchpad lehetővé teszi a könnyű navigációt a rendszerben, így akár még ebéd előtt is gyorsan előkaphatjuk a tabletet és megírhatjuk a legfontosabb e-maileket, a mágneses tartó és a billentyűzet pedig lényegében egy teljes értékű eszközt varázsol a táblagépből. 

 

Az intuitív Lenovo Precision Pen 2 képes érzékelni a forgatást és a nyomás erősségét, hogy tökéletes legyen a digitális írás és rajzolás élménye. A 60 mAh-s akkumulátornak, a hosszú, akár 200 órás üzemidőnek és az USB Type-C töltésnek köszönhetően az opcionálisan megvásárolható tollal bárhol bármikor feljegyezhetjük vagy lerajzolhatjuk a legújabb ötleteinket. 

 

Ez a táblagép olyan opcionális kiegészítőkkel érhető el, mint a Lenovo Smart Charging Station 2, ami a dokkolás alatt érintésmentes filmezést és töltést tesz lehetővé, vagy mint az új Folio Case, ami megvédi a készüléket akkor is, ha épp táskában hordozzuk.