A Samsung a legújabb fejlesztéseit mutatja be a CES 2021 virtuális kiállításon

forrás: Prím Online, 2021. január 12. 14:59

A Samsung a CES 2021 kiállításon ismertette a jövőbe mutató fejlesztéseit, amelyekkel szintet lép a mindennapokban. A vállalat virtuális sajtótájékoztatón bemutatott termékei sokoldalú, intelligens megoldásokkal és a mesterséges intelligencia használatával teszik kényelmesebbé a hétköznapi életet.

„A világunk teljesen megváltozott és a mindennapjainkkal együtt az értékrendünk is átalakult, sokkal fontosabb szerep jut például az otthonunknak – mondta el Sebastian Seung, a Samsung Research, a vállalat jövőbeli technológiákkal foglalkozó K+F központjának vezetője az otthoni megoldások fejlesztéséről. – Innovációink célja, hogy személyesebb élményeket tegyenek lehetővé, amelyeken keresztül a felhasználók kifejezhetik a személyiségüket. Folyamatosan fejlesztjük újgenerációs, mesterséges intelligenciára épülő megoldásainkat, amelyekkel szintet léphetünk a mindennapokban.”   

 

Személyes és egyedi felhasználó élmény

A felhasználók az elmúlt évben több időt töltöttek az otthonaikban, és olyan technológiákat kezdtek használni, amelyekre valóban szükségük volt. Ez alatt az idő alatt sokan felismerték, hogyan tehetik a csatlakoztatott megoldások könnyebbé az életüket. A televíziók például a szórakozás, és néhány esetben az edzések első számú központjai lettek. Az okostelefonok elengedhetetlen eszközökké váltak. 

 

A Samsung folyamatos fejlesztéseivel olyan megoldásokat hoz létre, amelyek könnyedén igazodnak a felhasználók átalakuló életviteléhez. A most bemutatott fejlesztések között megtalálhatók: 

 

Mesterséges intelligencia és robotok a háztartásban

A Samsung régóta vállal kiemelt szerepet az MI és a robotika kutatásában, világszerte hét MI kutatóközpontjában foglalkozik a technológia fejlesztésével. A mesterséges intelligencia integrációjával a Samsung új élményeket alkot, legyen szó a mosógépek víz- és mosószerhasználatának optimalizálásáról, vagy a HD tartalmakat 8K felbontásra felskálázó tévékről.  

 

A Samsung legfontosabb fejlesztései a robotika területén:

 

A Samsung a jövő vállalataként előkészít további a MI technológián alapuló megoldásokat, amelyek segítik a mindennapi életet. A vállalat továbbfejleszti a Samsung Bot Retail robotot, amely kiskereskedelmi környezetben segíti a vásárlók eligazodását, valamint a GEMS-et, amely a Samsung egészségközpontú exoskeletonja, mobilitási segédeszköze. Ezek az újítások lehetővé teszik a robotok és a roboteszközök együttélését az emberekkel, alkalmazkodva a különféle életstílusokhoz és környezeti sajátosságokhoz.

 

 

 

Technológia a minőségi jövőért

A Samsung a CES 2021 kiállításon bemutatta a márka vízióját arról, hogyan járulhat hozzá a technológia a fejlődéshez és segítheti egy pozitív jövőkép kialakítását. A Samsung nem egyetlen, mindent átfogó megoldásra épít, hiszen a fenntartható jövő széleskörű beruházásokkal és cselekvéssel érhető el. A vállalat három kulcsfontosságú területre összpontosít, amelyeknek a legnagyobb előnye származhat a technológiai innovációból, ezek a fenntarthatóság, az oktatás és a hozzáférhetőség.

 

„A Samsungnál folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel egy jobb, fenntarthatóbb jövőt építhetünk – mondta Sandeep Rana, a Samsung Környezeti fenntarthatósági menedzsere, aki a sajtótájékoztatón ismertette a Samsung fenntarthatósági vállalását. – A környezetet, az embereket és a társadalmat helyezzük a középpontba. Továbbra is felelősségteljes eszközöket és technológiákat biztosítunk a felhasználóknak, amelyek megoldást kínálnak napjaink kihívásaira és hozzájárulhatnak a minőségibb jövő kialakításához."

 

A Samsung elkötelezett a körforgásos gazdaság megteremtése mellett, ezért olyan programokat és csomagolási megoldásokat fejleszt, amelyek hozzájárulnak a fenntartható termékéletciklus kialakításához.

 

A vállalat hisz abban, hogy a jövő nemzedéke kritikus szerepet játszik a fenntartható jövő felépítésében, éppen ezért a Samsung Solve for Tomorrow program segítségével támogatja a technológiai képzést, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy kreatívan használják a technológiát a közösségeiket érintő kihívások megoldásában. 

 

Az eseményen elhangzott, hogy a vállalat miként teszi termékeit még befogadóbbá és mindenki számára elérhetővé. A magyar ötlet alapján kifejlesztett SeeColors alkalmazást arra tervezték, hogy a színlátási zavarokkal szenvedőknek segítsen beállítani a 2021-es QLED TV-ket a teljesebb élmény érdekében.

 

A digitális és analóg élet közötti egyensúly fenntartásából fakadó kihívás kezelésére a Samsung bemutatta a Digitális Jólét funkciót, amelynek célja, hogy segítse a felhasználókat a digitális életük irányításában és az idejük hatékonyabb kezelésében, hogy a technológiát az életminőségük javítására használhassák.