A Vodafone 49,1 milliárd forintért vásárolt frekvenciákat

forrás: Prím Online, 2021. január 29. 07:11

A Vodafone Magyarország megújította már meglévő frekvenciáit a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 49,1 milliárd forint értékben. A szolgáltató már eddig is rendelkezett frekvenciákkal az említett sávokban, így az aukción a 2022. áprilisban lejáró frekvenciákat újították meg és szereztek jogot azok használatára a következő 15 évre, egészen 2037-ig. Az ismételten megszerzett frekvenciákat a Vodafone Magyarország a gyorsabb mobilinternethez és jobb hangminőség biztosításához szükséges kapacitásbővítésre fogja felhasználni.

A Vodafone Magyarország már eddig is rendelkezett frekvenciával a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban, így az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción a szolgáltató célja a már meglévő frekvenciák meghosszabbítása volt, ezáltal biztosítva a szolgáltatásfolytonosságot, hiszen az említett sávokban jelenleg is több millió eszköz kommunikál. Emellett az említett frekvenciák kulcsfontosságúak a Vodafone 4G kapacitásának további növeléséhez is.

 

A Vodafone Magyarország összesen 58 MHz-et szerzett az NMHH 2021. január 28-i árverésén:

 

A megszerzett frekvenciák 15 évre, 2037-ig szólnak, de fenn áll további ötéves meghosszabbítás lehetősége is, 2042-ig.

 

A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Amanda Nelson a következőt nyilatkozta: „Az elmúlt év rávilágított a telekommunikációs szektor nélkülözhetetlen szerepére: segítségével tudtunk kapcsolatban maradni szeretteinkkel, dolgozhattunk, tanulhattunk. Kulcsfontosságú számunkra, hogy mindezt a jövőben is zökkenőmentesen biztosíthassuk ügyfeleink számára, ehhez pedig folyamatosan fejlesztenünk kell hálózatainkat, szolgáltatásainkat. Az ismételten megszerzett frekvenciákkal biztosítani tudjuk az ügyfeleink által igénybe vett szolgáltatások folytonosságát, másrészt a kapacitásbővítések révén még gyorsabb internetet és jobb hangminőséget tudunk biztosítani.”

 

A Vodafone Magyarország birtokolt frekvenciái az árverés előtt és után: