A Razer bemutatja a világ leggyorsabb gamer egerét hajtó HyperPolling technológiát

forrás: Prím Online, 2021. február 1. 10:55

A Razer bejelentette új, szabadalmaztatott Razer HyperPolling technológiáját, amely az új Razer Viper 8KHz-ben - a világ első, valódi 8000 Hz-es mintavételezési arányra képes esport gamer egerében - mutatkozik be. A Razer HyperPolling technológia valódi 8000 Hz-es mintavételezési rátával messze meghaladja az iparágban szabványosnak tekinthető 1000 Hz-es mintavételezési arányt - így biztosítva a gondolatok sebességével zajló működést, elhozva a játékbeli reszponzivitás, sebesség és megbízhatóság új korszakát.

Jelenleg a legnépszerűbb gamer egerek az 1000 Hz-ig terjedő mintavételezési arányokat támogatják, és miközben a gyártók arra fókuszáltak, hogy pontosabbá és érzékenyebbé tegyék egereiket, kevés figyelmet fordítottak a kattintási és helyzeti adatok számítógépre történő továbbításának gyakoriságára. A gyorsabb PC-k és a magasabb képfrissítési gyakoriságú monitorok mellett a magasabb mintavételezési gyakoriság megszüntetheti a bosszantó mikro-ugrándozásokat, jelentősen javítva a játékbeli teljesítményt ott, ahol a másodperc töredéke jelentheti a különbséget a győzelem és a vereség között.

 

 

„A késleltetés a játékmenet nagyon fontos részét képezi, amely jelentős hatással van az összesített játékélményre - ám mégis számtalan olyan vállalat figyelmen kívül hagyja, amely túl sokáig a DPI növelésére koncentrált. A DPI-vel ellentétben az alacsonyabb késleltetés előnyeit mindenki élvezheti - az alkalmi játékosoktól a hivatásos gamerekig - ugyanis fontos milliszekundumokat farag le a teljes reakcióidőből.” - nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. „A kompetitív játékosok és egérrajongók széles körében végzett tesztelési és fejlesztési folyamat során a résztvevők közül sokan számoltak be lényegesen folyamatosabb és reszponzívabb bevitelről az új Viper 8KHz gamer esport gamer egérben található HyperPolling technológia használatakor.”

 

Legalább 8x gyorsabb - a tudomány a sebesség mögött 

A mintavételezési arány az a gyakoriság, amellyel egy eszköz jelentést küld a számítógép felé, melynek iparági szabványa 1000 Hz-ig terjed (azaz másodpercenként 1000-szer történik meg az információküldés). A Razer HyperPolling technológiája egy nagysebességű USB mikrokontroller használatával, valódi 8000 Hz-es mintavételezési arányt elérve messze meghaladja ezt a szabványt. Ez lehetővé teszi a Viper 8KHz számára, hogy másodpercenként akár nyolcszor több adatot küldjön, a bemeneti késleltetést pedig hatékonyan - 1 ms-ról csupán 1/8 milliszekundumra - csökkentse.

 

 

A Razer HyperPolling technológia frissebb adatokat küldhet, hogy jobban megfeleljen a monitorok magasabb frissítési gyakoriságának. Ennek eredményeként a legutóbbi jelentés és a monitor képkocka megjelenítése közötti késleltetés sokkal alacsonyabb, mint 1000 Hz-es mintavételezési arány mellett, ez pedig egyenletesebb és frissebb kurzorpozíciókat eredményez.

A magasabb mintavételezési gyakoriság csökkentheti a beviteli késleltetést, minimalizálva a kurzor helyzetében bekövetkező mikro-ugrándozásokat és a hirtelen ugrásokat, ez pedig egyenletes, pontos kurzormozgást eredményez a képernyőn. A Razer HyperPolling technológia nemcsak a legalacsonyabb kattintási késleltetésről gondoskodik, de a kattintások közötti szórást is a lehető legminimálisabbra csökkenti - ezzel a többi vezető gamer technológia fölé emelve a technológiát.

 

"Ez a technológia tökéletes az olyan, nagy pontosságot és gyors reakciót igénylő játékokhoz, mint például a CS:GO." - nyilatkozta Tarik "tarik" Celik, az Evil Geniuses CS:GO sztárja. Ezzel Nikolay "Nikobaby" Nikolov, az Alliance Dota2 csapatának tagja is egyetértett: "Azonnal meg tudom állapítani a különbséget 1000 Hz és 8000 Hz között."

 

Előzd meg a versenytársakat a Viper 8KHz-cel

A Viper 8KHz az első Razer periféria, amely rendelkezik a Razer HyperPolling technológiával, valamint 3 fontos újítást egyesít egy eszközben, hogy létrehozza a világ leggyorsabb, kompetitív játékra szánt gamer egerét. A 2. generációs Razer optikai egérkapcsolók a Razer Focus+ optikai érzékelővel, valamint a Razer HyperPolling technológiával kombinálva egy páratlan sebességű, pontosságú és reagálású gamer egeret eredményeznek.

 

A 2. generációs Razer optikai egér kapcsolók a fejlesztések révén jobb taktilis visszajelzést nyújtanak, így minden kattintás még érezhetőbb és még jobban hangzik, mint korábban bármikor. A hagyományos mechanikus kapcsolókban alkalmazott, pergésmentesítési késleltetés kiküszöbölése mellett a villámgyors működtetést a legkisebb bemeneti késleltetést biztosító HyperPolling technológia egészíti ki, segítve a játékosokat a profikra jellemző reakcióidők elérésében. A rendkívül gyors és tartós, 2. generációs Optical Mouse Switches (optikai egérkapcsolók) 70 millió kattintásos élettartamra lettek tervezve.

 

A Razer Focus+ optikai érzékelő az iparág legjobb, 99,6%-os felbontási pontosságával rendelkezik, így a legfinomabb mozdulatokat is pontosan leköveti. A szenzor egyedülálló okosfunkcióinak, valamint a Razer HyperPolling technológiájának kombinációja révén a játékosok megtapasztalhatják a rendkívül gördülékeny, akadozásmentes kurzorkövetést, amely elengedhetetlen a nagyfokú pontossághoz és a meccseket eldöntő headshotokhoz.

 

 

Első osztályú teljesítmény. Egészen a legapróbb részletekig.

Ez a forradalmi teljesítmény és technológia egy stabil, kétkezes kialakítású, mindössze 71 grammos házban kapott helyet. A Viper 8KHz az egyenletesebb siklás érdekében 100%-ban PTFE (politetrafluoretilén) egértalpakat kapott, a folyamatos mozdulatokat lehetővé tévő minimális súrlódásról pedig Razer gubancmentes SpeedFlex kábele gondoskodik.

 

A játékosok a Razer Synapse 3 segítségével végezhetik el a nyolc programozható gomb átkonfigurálását, hogy makrókat vagy másodlagos funkciókat rendeljenek hozzájuk, az összes profilkonfigurációt pedig a Viper 8KHz fejlett fedélzeti memóriájába menthetik el. Az akár öt fedélzeti memóriaprofil elraktározására alkalmas tárhellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek személyes beállításaikhoz, bármerre is járjanak.

 

Ez elődjéhez képest jelentős előrelépést képviselő Viper 8KHz a Razer legtöbb technológiai újításának beépítésével példátlan teljesítményszintet ér el. 

 

 

A VIPER 8KHz-RŐL