A Vodafone meghosszabbítja a UPC mail fiókhoz való hozzáférést

forrás: Prím Online, 2021. február 2. 16:32

A Vodafone Magyarország 2021. május 31-ig meghosszabbítja a UPC e-mail fiókhoz és az e-mail webtárhelyen tárolt tartalmakhoz való hozzáférést. A szolgáltató a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást 2021. március 1-jén megszünteti, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább állnak majd a felhasználók rendelkezésére. 

A Vodafone Magyarország a tavalyi év második felében jelentette be, hogy a UPC Magyarország felvásárlását követően a korábbi tulajdonos Liberty Global korlátozott ideig engedélyezte  a UPC Magyarországhoz köthető e-mail címek és webmail infrastruktúra  – így a upcmail.hu és chello.hu, továbbá a monornet.hu és upctelekom.hu webmail szolgáltatások – használatát. Mivel jogilag nincs lehetőség arra, hogy a fenti e-mail fiókok ezt követően is működhessenek, a Vodafone Magyarország 2021. március 1-jén megszünteti a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

 

Az érintett lakossági és üzleti ügyfeleket november közepétől folyamatosan tájékoztatja a vállalat, hogy a felhasználók zökkenőmentesen tudjanak átállni másik e-mail fiók használatára a szolgáltatás kivezetése előtt. A szolgáltató a lehetőségeihez mérten igyekszik minden segítséget biztosítani az érintett ügyfeleknek, ezért a szolgáltatás kivezetése előtt 4 hónappal elkezdte a folyamatos tájékoztatást a változásról, és egy külön erre a célra létrehozott oldalon nyújt hasznos tanácsokat és információt az ügyfeleknek.