A Dell Technologies PowerStore Metro Node garantálja az üzletfolytonosságot

forrás: Prím Online, 2021. február 13. 12:01

A Dell Technologies bemutatta a Metro Node termékét, amely egyes aktív-passzív iparági megoldásokkal ellentétben tényleges aktív-aktív „metro” megoldást biztosít. A Metro Node lehetővé teszi az adatok egyidejű írását és olvasását akár két telephelyen is. A nulla RPO (Recovery Point Objective), illetve a nulla RTO (Recovery Time Objective), valamint a közel nulla DTO (Decision Time Objective) paramétereivel a legszigorúbb előírásoknak is képes megfelelni a nagyvállalati környezetekben, ha az adatok rendelkezésreállásáról és hozzáférhetőségéről van szó.

Az adatok korában kiemelkedő fontossággal bír a szervezetek számára, hogy folyamatosan biztosítani tudják a dolgozók számára az információáramlást. Ezért születtek világszerte olyan szabályozások, amelyek megkövetelik a folyamatos adattükrözést a szolgáltatáskimaradások és az adatveszteség megakadályozása érdekében. Manapság a legtöbb cégnek és intézménynek az informatikai vészhelyreállítási terv mellett üzletfolytonossági tervet is össze kell állítania, amely biztosítja a „folyamatos rendelkezésre állást”. Vagyis gondoskodni kell arról, hogy az üzleti alkalmazások adatai akkor se vesszenek el és akkor is naprakészek maradjanak, ha egy telephely vagy adatközpont kiesik. Csak kevés cég képes megoldani az adatközpontok 24 órás, folyamatos üzemeltetését, ezért sok informatikai üzletfolytonossági terv követeli meg az automatikus helyreállást szolgáltatáskimaradás esetén, hogy még tovább csökkentsék a kritikus adatveszteség kockázatát. 

 

Miért a Dell EMC PowerStore Metro Node? 

Az aktív-aktív „metro” konfigurációnál a nullértékű adatvesztési tűrés (Recovery Point Objective, RPO) azt jelenti, hogy semmilyen adatvesztés nem megengedett, a nullértékű RTO (Recovery Time Objective) pedig azt, hogy a helyreállításhoz szükséges idő nulla, azaz a helyreállítás azonnali. 

 

 

A Metro Node legfontosabb előnyei:

•  Volume/LUN szintű granularitás – Lehetővé teszi a LUN szintű replikációt, ami jelentősen csökkenti a TCO-t.

•  Konzisztencia-csoportok használata – Lehetőséget biztosít úgynevezett konzisztencia groupok létrehozására, azaz több Volume vagy LUN egy logikai csoporttá fogható össze és a csoporton belüli LUN-okon vagy Volume-okon az adatokat minden esetben konzisztens állapotban tartja. Ezen felül a rugalmas üzemeltetés érdekében lehetővé teszi, hogy leállás nélkül további tárterülettel bővíthessük a konzisztencia groupot.

•  Heterogén tároló támogatás – Lehetővé teszi a metro replikációt különböző Dell EMC típusú berendezések között.

•  Nincs storage oldali teljesítménycsökkenés – Mivel a Metro Node egy különálló berendezés, replikációjának nulla a teljesítménye, ezért nincs befolyása a tárolódobozra, nem eredményez teljesítményromlást.

•  Nincs szükség host oldali alkalmazásra – A Metro Node a tároló rendszertől teljesen független, önállóan működik és nem igényli semmilyen egyéb szoftver telepítését a host oldalon.

•  Többféle kialakítást támogat – A PowerStore Metro Node a szinkronreplikáció mellett a lokális replikációt is támogatja az alkalmazások folyamatos rendelkezésre állása, valamint az adatok mobilitása érdekében. Lehetővé teszi a teljes tárolóinfrastruktúra frissítését is, az alkalmazások leállítása nélkül.

•  Kompakt forma, nagy teljesítmény – A PowerStore Metro Node két 1U magas berendezésből áll, támogatja a 32Gb/s Fibre Channelt, és mindössze harminc perc alatt telepíthető.