A Leadec Kft. támogatja az Audi Hungaria Zrt. fenntarthatósági céljait

forrás: Prím Online, 2021. február 24. 18:22

A Leadec szakemberei az Audi Hungaria energiaellátásának biztosítása és létesítményeinek működtetése során a mai naptól kezdve elektromos üzemű szervizautóval közlekednek. Magyarország piacvezető ipari szolgáltató vállalata – hozzájárulva a széndioxid-semleges gyártáshoz – megkezdte flottája megújítását. A Leadec első elektromos autóját, egy VW ID.3 gépkocsit Szabó Gábor, az Audi Hungaria Zrt. Vállalatbiztonság-, gyártervezés-, üzemeltetési vezetője, valamint Radnóti Zoltán, a Porsche Győr igazgatója jelenlétében vette át Dákai Ferenc, a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója. 

„Megbízóink rendkívül fontosnak tartják, hogy gyártási tevékenységük a lehető legkisebb mértékben károsítsa a környezetet, egyúttal kímélje a természeti erőforrásokat” – mondta az esemény alkalmából Dákai Ferenc. „Ebben a törekvésükben – sok más intézkedés mellett – elektromos meghajtású járművek beszerzésével is hozzájárulunk partnereink környezettudatos intézkedéseihez. A személyautó kiválasztása során azért esett a választásunk az ID.3 típusra, mert ideális a gyártelepen belüli rövid szakaszok megtételére, miközben egy feltöltéssel akár 400 kilométeres távolságot képes megtenni. A Leadec Kft. flottapartnere, a Porsche Győr soron kívül szerezte be a járművet.”

 

(balról jobbra) Dákai Ferenc, a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Gábor, az Audi Hungaria Vállalatbiztonság-, gyártervezés-, üzemeltetési vezető, valamint Rosta László, Audi Hungaria Gyárfenntartás-, energiaellátási vezető 

 

Szabó Gábor kiemelte: „az Audi Hungaria fontos stratégiai célkitűzése a környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés. Az ilyen irányú törekvéseket és konkrét vállalati célokat a Mission Zero programunkban fogalmaztuk meg. Ezen program részeként az Audi Hungaria a 2020-as évtől kezdődően szén-dioxid semlegesen működik.

Kiemelt fontosságú számunka a klímavédelem, és a megújuló energiák használata. Örömmel vesszük, hogy a Leadec Kft. partnerünk ilyen irányú törekvéseink megvalósításában.”

 

Dákai Ferenc hozzátette, hogy a Leadec elkötelezte magát a fenntarthatósági kritériumok mellett és támogatja megrendelőit abban, hogy termelésükben fokozzák a környezetbarát megoldásokat. A fenntarthatósági célok megvalósítása érdekében a Leadec Kft. például valamennyi villástargoncáját elektromos meghajtásúakra cserélte és 2025-ig további 15 százalékkal csökkenti a tevékenységéből fakadó széndioxid kibocsátást. 

 

Emellett folytatja magyarországi telephelyein a termelés által érintett területek élővilágának gondozását is. Megbízóival közösen rendszeresen „örökbe fogad” fákat, növényeket, így jelenleg több mint ezer fát gondoz Magyarországon. A vállalat fenntartható fejlődés és környezetvédelem iránti elkötelezettségét mutatja az is, hogy a cég hazánkban egyedüliként nemzetközi minősítést szerzett a természetes vízbázisok védelméről szóló európai törvényi előírásokra, amelyet már be is épített szolgáltatási folyamataiba.

 

A Leadec Kft. flottájának VW ID.3 típusú első elektromos meghajtású szervizautója 

 

A Leadec Kft. 1994 óta nyújt ipari szolgáltatásokat az Audi Hungariának. A gyár több mint öt négyzetkilométeres területén, amelyen a motor- és a járműüzem működik, közel 300 szakembere gondoskodik az energiaellátásról és működteti a létesítményeket. Feladatai azonban nem korlátozódnak kizárólag műszaki szolgáltatásokra: szakemberei a gyártelep három négyzetkilométeres zöldterületén méhkaptárokat és rovarhoteleket is gondoznak. 

 

A győri székhelyű vállalat közel 700 magyar munkatársa gondoskodik a magyar GDP 10 százalékát előállító járműipar kulcsfontosságú gyárainak üzemeltetéséről és termeléskiegészítő műszaki igényeinek teljesítéséről.