Idén először ismerik el a zöld vállalatirányítást

forrás: Prím Online, 2021. március 9. 09:46

A zöld szempontok szerint történő vállalatirányítási megoldásokat ismeri el az IFUA Green Controlling Díj, amelynek pályázatát német mintára az idén először hirdeti meg Magyarországon az IFUA Horváth & Partners.

Németországban már 10 éves a Green Controlling Díj, amelyet a magyar származású Horváth Péter professzor, a stuttgarti központú Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég alapítója hozott létre, és a Nemzetközi Controller Szövetséggel (ICV) együttműködve ítél oda. Ebben fontos szempont, hogy az adott projektnek mekkora jelentősége van a vállalat számára, s mennyire vonták be a munkába a controllereket. Megfelelő irányítással lehet ugyanis elérni, hogy egy-egy zöld projekt ne csak a fenntarthatóságot, de egyben a gazdaságosságot, a jobb üzleti működést is szolgálja.

 

 

A magyarországi IFUA Green Controlling Díj is a környezeti fenntarthatósági törekvések üzleti irányítási, controlling megoldásait díjazza. „Ezzel szeretnénk inspirálni a hazai vállalatokat és vezetőiket arra, hogy zöld szempontok mentén gondolják át a vállalatirányítási koncepciójukat” – mondta Huba Eörs, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnere.

 

Pályázni egy maximum 10 oldalas összefoglalóval lehet, amely bemutatja a megoldandó problémát, a megoldás koncepcióját, a megvalósítás lépéseit, a controlling szerepét a munkában, az eredményeket és a további terveket. A pályázat beadási határideje április 23., a díjat május 27-én, a 33. Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon adják át. További részletek az IFUA Horváth & Partners honlapján