Női MTB bringa - kezdőknek vagy profiknak?

forrás: Prím Online, 2021. március 2. 11:06

Vannak olyan hölgyek, akik szeretik a kihívásokat, így bizony szívesen kipróbálják magukat extrémebb terepen is, legalábbis ha bringázásról van szó. Az ilyen “amazonok” számára egyáltalán nem mindegy, milyen kerékpár áll rendelkezésükre, hiszen számukra ideális lehet a női MTB bringa. Tudd meg, hogy kinek ajánlottak igazán ezek a bringák, és ismerkedj meg a Cube páratlan termékeivel! 

Miben mások az MTB kerékpárok?

 

Ma már a kerékpárok számtalan típusa létezik, s ezek között a mountain bike az egyik legnépszerűbb darab. Ez a bringa a hegyi bringás utakhoz lett tervezve. De miben tér el a többi darabtól?

 

Robosztus, erős vázzal van ellátva, emellett masszív kerekei is támogatják a meredek utakon való közlekedést, ráadásul a laza talajon is könnyen tapadnak a kerekek. A könnyebb haladást a speckó teleszkópok segítik. Ha extrém, kihívásokkal teli utakkal nézünk szembe, akkor biztosan ezt a bringát kell választanunk. 

 

 

Női MTB bringa - speciális tervezés hölgyeknek

 

Az MTB a fiatal és középkorú hölgyek egyik nagy kedvence. Talán kicsit te is meglepődtél, hogy létezik külön női MTB. Nos, ennek megvan az oka.

 

A női MTB bringák egész más felépítésű vázzal vannak ellátva. Tulajdonképpen két professzionális váz is szóba jöhet. Az egyik ilyen az enyhén hajlított felső csővel ellátott, alacsonyabb váz, amely hasonló a férfi bringák vázához. A másik esetében pedig alul helyezkedik el a felső cső. A vázak készülhetnek karbonból, alumíniumból és acélból is. 

 

Ezekre a bringákra továbbá elég ritkán szerelnek fel sárvédőt és csomagtartót. A meredek emelkedőkön, lejtőkön a speciális teleszkópok, valamint a többsebességes váltórendszer segít minket. 

 

A női MTB kerékpárok tehát a hölgyek testfelépítéséhez, illetve a nehezített terephez egyaránt alkalmazkodnak. A MaxBike mountain bike-jai között te is megtalálod a hozzád illő bringát! 

 

Ha nehéz a döntés

 

Fontos, hogy mindig a felhasználási célnak megfelelően válassz kerékpárt! A saját és a bringa méretei is jól illeszkedjenek egymáshoz! Ha az ideális méretet szeretnéd belőni, akkor elég, ha tisztában vagy az átlépési magassággal vagy a testmagassággal. 

 

Inspiráció nőknek - női bringások

 

Vannak olyan hölgyek, akiket a történelem örök példaként fog emlegetni a jövő nemzedékei számára. 

 

A holland Annemiek van Vleuten a 2017-es UCI országúti kerékpár-világbajnokságon diadalmaskodott a női időfutamon. Pedig egy évvel előtte agyrázkódást szenvedett a riói olimpián, amikor arccal az aszfaltnak ütközött. Ez azonban nem állította meg, hiszen megfogadta, hogy ennek ellenére győzelmet fog aratni.

 

Clarie Lomas lovasbalesetet szenvedett, amelynek következtében mellkas alatt teljesen lebénult. Azonban 5 évvel később, a Londoni Marathonon már robotvégtagokkal sétált. Azóta ráadásul az Egyesült Királyságot is körbetekerte. 

 

Végül, Laura Trott légmellel született, emellett asztmás is.