Mennyi ideig tartana végignézni minden idők legjobb sorozatait?

forrás: Prím Online, 2021. március 14. 18:26

2020-ban az online TV-műsorok és sorozatok a közönség egyik legnépszerűbb szórakoztatási formájává váltak. A streaming platformokon jelentősen megnövekedett az előfizetők száma, és az olyan médiaszolgáltatók márkaértéke, mint a Netflix, évi akár 72%-al is nőtt. 

 

A Picodi analízis csapata úgy döntött kiszámolja mennyi időbe telik végignézni a világ popkultúrája által kínált legfontosabb sorozatokat. Az összehasonlításhoz a legmagasabb besorolású és a legtöbb nézőt vonzó produkciókat választottuk.

 

 

Az első helyen a rangsorban az animációs Simpson családot találjuk. Ez a sorozat számos népszerű mém forrásává vált, és csaknem 700 epizóddal rendelkezik. Az 1989 óta futó évadok végignézése pontosan 322 zavartalan órát jelentene.

 

A második leghosszabb produkció a listánkon az Odaát lett. Mind a 15 évad megtekintéséhez 246 órára lenne szükség. Majd az ezt követő 3. dobogós helyezést a Dr. House kapta, ami 131 órára köt le minket a tévé elé.

 

Lépést tartani a popkultúrával azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy több tucat órát kell a tévé előtt töltenünk. A minisorozatok között is találunk igen népszerű darabokat, mint például a Csernobil – 5 óra 27 perc, vagy a Vezércsel, ami 6 óra 35 perc alatt végignézhető.

 

Ha valaki esetleg úgy döntene belekezdene egy teljes szériás szupermaratonba és végignézné minden idők legjobbra értékelt sorozatait, akkor nem kevesebb, mint 2806 órát kellene rászánnia, ami 175 nap teljes elfoglaltságot jelentene 8 órás alvás szünetekkel számolva.

 

A keresés módszertana és források

Az említett sorozatok összes adata az IMDb.com onlinefilmek, sorozatok és játékok adatbázisából származik. A listában szereplő produkciók pontszáma legalább 8,0 és a mínősítéseik száma meghaladja a 250.000-et. A sorozatok teljes hossza az egyes epizódok hosszának összeadásából keletkezett 2021 március előtti adatok alapján. Minden csillaggal ellátott sorozat még jelenleg is fut, vagy pedig megerősítést nyert a következő évadokra.

 

Forrás: Picodi.com