Segítünk megválaszolni az infrapanel méretezését érintő kérdéseket

forrás: Prím Online, 2021. március 6. 11:14

Mire érdemes fokozottan odafigyelni akkor, amikor az infrapanel méretezésének a helyes megválasztása a feladat? Mi múlik egyáltalán azon, hogy sikerüljön optimálisan dönteni a méretezés tekintetében?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Kiemeljük tehát az infrapanel méretezését érintő fontosabb szempontokat, kérdéseket és paramétereket.

 

Amiért az infrapanel méretezésének a kérdését nem javasolt elhanyagolni

 

Természetesen vitán felül álló tény, hogy az infrapanel a hatékonyságát tekintve elképesztően magas értékeket tud felmutatni. Viszont ezzel együtt nem szabad félvállról venni a méretezés kérdését vele kapcsolatban, ha tényleg a lehető legjobb hatásfokon szeretnénk használni.

 

Vagyis meg kell vizsgálni, hogy a fűteni kívánt helyiségnek milyenek a fizikai adottságai, a méretei, valamint az egyéb felmerülő körülményekkel és befolyásoló tényezőkkel is javasolt számolni. Hogyha ezekkel mind tisztában vagyunk, akkor jöhet az infrapanel méretezésének a megválasztása.

 

Az infrapanel méretezésével kapcsolatos alapvető irányelvek és szempontok

 

A kiinduló pontunk 35 W helyiségenként. Legalábbis ezt az értéket szokás meghatározni a magyarországi lakóépületek átlagos fűtési igényével kapcsolatban. Nyilván ez csak az elindulásban segít, mindenképp kalkulálni kell az egyéb körülményekkel.

 

Vagyis a szóban forgó épület szigetelésének a meglétével vagy hiányával, a helyiség hőmegtartó képességével, illetve a területével egyetemben. Továbbá az sem mellékes szempont, hogy a helyiséget rendszeresen használók részéről alapvetően milyen igények merülnek fel.

 

Hogy mindezt egyedül vagy szakember segítségével javasolt megtervezni? A választ mondhatni embere válogatja. Hogyha nem teljesen vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor bizony kedvező döntésnek bizonyulhat egy hozzáértő szakembert is bevonni a kérdésbe.

 

Nemcsak a méretezés, hanem maga az elhelyezés is mérvadó egy infrapanel esetében

 

Nyilván a legfontosabb cél annak a biztosítása, hogy a felhasználni kívánt infrapanel érvényesülését semmilyen körülmény ne tudja negatív módon befolyásolni. Vagyis az elhelyezés kapcsán arra érdemes figyelni, hogy az infrapanel a lehető legnagyobb mértékben tudja fűteni a helyiséget.

 

Természetesen ezenfelül az sem hátrány, hogyha a helyiség paramétereit tekintve nem egy sarkot, hanem egy ideálisabb helyet választunk neki. Figyelve természetesen arra, hogy egy infrapanel a levegő helyett a környezetében megtalálható testeket fűti.

 

Hogyha a felsoroltak mindegyikét számításba vesszük, akkor az infrapanel méretezésén túl az elhelyezése kapcsán is helyesen járhatunk el. Ennek köszönhetően a készülék kiemelt hatékonysággal dolgozhat és szolgálhatja az érdekeinket.