4 tavaszi úti tipp a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2021. március 18. 11:20

Nincs mit tenni, ahogy jön a jó idő, szinte azonnal útnak indulnánk. Bár a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy hosszabb időre, vagy akár külföldre menjünk, van megoldás! A különleges helyszínekért és mesés panorámáért nem kell átlépni az országhatárt, hiszen Magyarország a természeti csodák hazája. 

Nincs is másra szükséged, mint egy jó társaságra, egy autóra, valamint a Mio által összegyűjtött, legjobb egynapos autós túraútvonalak listájára, ahol már maga az utazás is felejthetetlen élményt nyújt! Hogy biztosra menj, vidd magaddal az új MiVue 800-as sorozat menetrögzítő kamerák egyikét, ami nagyszerű útitársad lesz, bármelyik célt is választod!

 

„Nekem a Balaton a Riviéra”

A magyar tenger az egyik leggyakoribb választás, ha hazai kirándulásról beszélünk. Nem csoda, hiszen alig van jobb érzés annál, mint amikor az autóból először megpillantjuk a Balaton csillogó vizét. A 71-es főút Balatonfűzfő felé vezető szakaszán közvetlenül a tó mellett haladhatunk, míg Vászolyról Balatonudvariba tartva elképesztő balatoni panorámával találjuk szembe magunkat. Ha messziről érkezünk, és a hazautat már sötétben kell megtenni, nagy segítségünkre lesz a Mio Night Vision technológia, mellyel a MiVue legújabb, 800-as menetrögzítő kamerák képesek akár gyenge fényviszonyok között is kiváló, kontrasztos, és színekben gazdag felvételt készíteni!

 

A festői Dunakanyar

A Dunakanyar és környéke egy valódi roadtrip jolly joker: Börzsöny, Pilis, Verőce, igazi mesebeli kalandtúra! De ne feledkezzünk meg Nagymarosról sem, ahonnan komppal eljuthatunk Visegrádra, majd a Fellegvártól, a lélegzetelállító Panoráma úton, néhány bájos falun át megérkezhetünk Szentendrére. Ha van időnk, álljunk meg, parkoljunk le az autóval és nézzünk szét ezeken a településeken, hiszen önmagukban is igazán különlegesek. Ha Te is azok közé tartozol, akik nem szívesen hagyják őrizetlenül az autójukat ismeretlen helyeken, akkor a Mio Smart Parking módot Neked találták ki! A MiVue 812-ben is megtalálható érzékelő a jármű elejénél történő mozgás vagy ütközés észlelésekor aktiválja a videófelvételt. Ennek segítségével akkor is gyűjthetsz bizonyítékot, ha épp nem vagy az autódnál.

 

Pécs, a kulturális főváros

Bár Budapestről érdemes már korán reggel elindulni, hogy még aznap visszaérjünk, így is megéri, hiszen egy örök élményben lesz részünk. A mediterrán hangulatú Pécs azonnal rabul ejti a történelem és a művészetek szerelmeseit, de a környék azoknak sem fog csalódást okozni, akik inkább a természeti kincsekért rajonganak. A Mecsekben borrégiók közt kocsikázhatunk, míg Orfű környékén gyönyörű tavak, források és bámulatos panoráma található. Egy ilyen hosszabb úton hatalmas segítséget nyújthatnak a MiVue 846 vezetéstámogató funkciói: a Mio Smart Alert figyelmeztet a sebességtúllépésre, így mindig tudni fogod, milyen sebességgel haladhatsz, az Average Speedcam Alert pedig megmutatja a távolságot és az időt (másodpercekben) a legközelebbi sebességmérő kameráig, valamint jelzi a sebességhatárt és az odáig tartó út átlagos sebességét.

 

A csodás Mátra

„Mintha nem is Magyarországon lennénk!” Alighanem ez az első mondat, ami a 24-es út Gyöngyöst Egerrel összekötő szakaszáról eszünkbe jut. A vadregényes szerpentin vezetés és látvány szempontjából is különleges élményt nyújt, de a dimbes-dombos utakból sincs hiány a környéken. Nem árt azonban résen lenni, hiszen a tavasz beköszöntével megnő az autós és motoros forgalom. A biztonság megőrzése és a látvány megörökítése érdekében a Mio megalkotta a Mio Sensor Ultra érzékelőt (2/3”), mellyel a MiVue 866 lenyűgöző képminőségű videókat készít. A szenzor még gyenge fényviszonyok között is kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít, így nem csupán a kiváló felvétel élményét nyújtja, hanem egy szemtanút is, amire baleset esetén sötétedés után is számíthatunk.

 

Főbb termékjellemzők: