Az AOC új termékkategóriát vezet be

forrás: Prím Online, 2021. március 27. 14:46

A képernyő specialista és felső kategóriás gaming monitor beszállító AOC tovább bővíti portfólióját, ez alkalommal gémerek számára kifejlesztett perifériákkal. A gaming szakértő két teljes fület lefedő headsetet mutat be: az AOC GH200 és a GH300 modellt, mindkettő 2021 májusától elérhető.

A headsetek megegyezően vékony készülékházzal, kényelmes és könnyű szerkezettel, leválasztható mikrofonnal és 50 mm-es hangszóróval rendelkeznek.  Mindkét modell a vezetékbe épített vezérléssel rendelkező fonott kábelekkel van ellátva, dizájnjuk vonzza a tekinteteket (fémes szürke felület a GH200 modellnél és piros felület GH300 modellnél). Amíg a GH200 modell 3,5 mm-es jack csatlakozóval biztosít sztereó hangzást, a deluxe GH300 modell 7.1 virtuális térhangzásra képes (csak számítógépen) valamint USB csatlakozóval és RGB fényeffektusokkal rendelkezik.

 

Az AOC GH300 modell USB-vel és 7.1 virtuális térhangzással

 

Minden olyan gémer, akinek van már tapasztalata többjátékos fegyveres játékokkal tudja, hogy a hang éppen olyan fontos mint a látvány. A játékosok a térhangzás segítségével lokalizálják az ellenfél helyzetét és azonosítják, hogy mire készül, mielőtt még láthatóvá válna a képernyőn. Az elmúlt időszakban a hangzás jelentős fejlődésen ment keresztül és már megadja a játékosok számára azt a hallási visszajelzést, amely megfelelően lépés tart a látvány nyújtotta immerzív élménnyel. A kiváló minőségű hangzás nem csupán az FPS játékokban, hanem minden műfajban fontos, például az elbeszéléseken alapuló akció/RPG játékoknál a felhasználó élvezheti a fantasztikus zeneszámokat és jobban megértheti a párbeszédeket, a verseny vagy küzdősport szimulációs játékokban pedig hallhatja a járművek különböző alkatrészeiből származó kifinomult hangrészleteket.

 

 

A gémerek arzenáljaihoz szükséges optimális hangzás érdekében az AOC új GH200 és GH300 headsetjei 50 mm-es, 20 Hz – 20 kHz közötti frekvencia-tartománnyal és 32 Ω (±15%) impedanciával rendelkező neodymium hangszóróval rendelkeznek.

 

A gémerek szeretni fogják a leválasztható karos mikrofont is, amellyel kommunikálhatnak csapattársaikkal, vagy olyan VoIP szoftverekkel mint a Discord/Teamspeak. Az egyirányú karos mikrofon optimálisan beállítható a kényelmes és megfelelő hangerejű használathoz. A 100 Hz – 10 kHz közötti frekvencia-tartomány megfelel az emberi beszédnek, kiszűri mind a nagyon alacsony, mind a nagyon magas frekvenciájú zajokat, tiszta beszédhangot és hangminőséget nyújtva ezáltal.

 

A teljes fület lefedő dizájnnak köszönhetően kizárja az olyan külső zajokat, mint a hangos számítógép ventilátorok, vagy az utcai zajok, és a műbőrből és memóriahabból készült fülpárnák sok órás használat során is kényelmes viselést biztosítanak. A hangszórók fémháló külső borítása garantálja a fejhallgató tartósságát, míg a beállítható csúszó acél fejpánt minden fejmérethez rugalmasan beállítható és optimálisan osztja el a súlyt.

 

Az AOC GH200 modell 3.5mm jack csatlakozóval

 

Az AOC GH200 modell 2 m-es fonott kábellel valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozóval és egy Y-elosztóval rendelkezik, mely utóbbi szükség esetén lehetővé teszi a mikrofon és a fejhallgató kimenetének megosztását. Általánosan elterjedt 3,5 mm-es csatlakozójának köszönhetően ez a headset tökéletes számítógépekhez, konzolokhoz vagy mobil készülékekhez. A kábelen lévő távirányítón beállítható a hangerő és be/ki kapcsolható a mikrofon. A felhasználók számítógépen és Xbox készüléken használhatják a Windows Sonic térhangzást. A kifinomult bronz felület tökéletesen illeszkedik a többi számítógép-komponenshez és vonzó segédeszközzé teszi a fejhallgatót a távmunka videóhívásaihoz vagy az online órákhoz.

 

 

Az AOC GH300 modell ezzel szemben egy 2 m-es USB kábellel van ellátva. 7.1 virtuális térhangzás képességével a játékosok pontosan lokalizálni tudják a hang eredetét a játékban, amely megnöveli az esélyüket a megfelelő reagálásra – filmnézés közben pedig a hangzás segít teljesen elmerülni a történetben. Minőség tekintetében a felhasználók 24 bit/96 Khz stúdió hangminőséget hallhatnak, amely a lehető legjobban megközelíti a játék eredeti hangját. A nagyobb személyre szabhatóság érdekében a GH300 modell fémháló borításában egy 4 móddal (lélegzés, kerékpározás, statikus, ki) rendelkező RGB világítás található, amely a kábelen lévő távirányítóval szabályozható, ezen a távirányíthatón állítható be a hangerő és kapcsolható be/ki a mikrofon is. A leválasztható karos mikrofon LED-je jelzi a mikrofon némítását, amely leegyszerűsíti a mindennapi használatot és segít elkerülni a nem kívánt némítást.

 

Végül de nem utolsó sorban a headset vezetékelési szerkezete stabil, késés nélküli hangcsatlakozást tesz lehetővé, amely kiküszöböli a kompressziós késéseket, vagy a kompressziós hibákat.

 

Az AOC GH200 és az GH300 modellek 2021 májusától lesznek megvásárolhatók 42,90 € és 55,90 € áron.