Vezetőváltás a hazai Siemensnél

forrás: Prím Online, 2021. április 22. 18:09

2021. május 1-jétől Jeránek Tamás veszi át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját. Dale A. Martin tizenegy, kiemelkedően sikeres év után, alapos előkészítést követően, saját döntésére köszön el a vállalattól.

A Siemens új elnök-vezérigazgatója, Jeránek Tamás (50) 2012 óta dolgozik a Siemens Zrt.-nél, a Digital Industries terület vezetőjeként, és 2020 óta a cég igazgatósági tagja. A szakember menedzsmentje alatt megtöbbszöröződött a vállalat egyik zászlóshajójának számító üzletág forgalma, duplázódott a területen dolgozó munkavállalók létszáma, és nagyszabású digitalizációs projekteket vittek végbe több nagy autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fémipari és cementipari megrendelőnél. Jeránek Tamás a siemenses karrierje előtt saját cégét irányította, és multicégnél töltött be vezetői pozíciókat.

 

„A Siemens több mint 130 éve van jelen Magyarországon. A cég mindig a fejlődést szolgálta, ez a jövő útját is kijelöli. Ügyfeleink mostani célkitűzése a digitalizáció erősítése, az ipar 4.0 víziójának gyakorlati megvalósítása. Feladatomnak tekintem, hogy ügyfeleink versenyképességének növelését a legjobb megoldásokkal támogassuk, hogy kihasználhassák a valós fizikai és digitális világ összekötésének előnyeit” – jelentette ki a cég leendő elnök-vezérigazgatója.
 

Jeránek Tamás diplomáit a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán és a Corvinus Egyetemen szerezte. Társadalmi munkában az Óbudai Egyetem Konzisztóriumának tagja.A szakember családos, két gyermek édesapja, hobbija a sport.
 

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. jelenlegi vezérigazgatója nyugdíjba vonul

Dale A. Martin (64) irányítása alatt a vállalat az ipari digitalizáció, az automatizálás és az innováció kiemelkedő szereplőjévé vált a magyar piacon. Vezetésével a Siemens kulcsrakészen átadta az ország leghatékonyabb, kombinált ciklusú erőművét Gönyűn, Vectron mozdonyokat szállított a GYSEV-nek. Az ipari innováció, oktatás és fenntarthatóság elkötelezett, aktív támogatójaként meghatározó szerepet játszott a repülőgépek elektromos hajtásrendszerének kifejlesztését célzó siemenses kutatás-fejlesztési program sikerében, közép- és felsőfokú duális képzési programok magyarországi elindításában, valamint fenntarthatósági és környezetvédelmi kezdeményezések megvalósításában a Siemens budapesti telephelyén.A gazdasági együttműködés aktív szereplőjeként 2013-2019 között három cikluson keresztül töltötte be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöki pozícióját, elnökségének továbbra is tagja. 2020-ig négy éven át volt tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, 2017 óta tagja a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. Kiemelkedő tevékenységét számos kitűntetéssel ismerték el, legutóbb 2021-ben Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki.
 

„A Siemens az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül világszerte, így Magyarországon is. Ezért úgy döntöttem, hogy az új fejezet kezdetére átadom a stafétabotot Jeránek Tamásnak, aki a vállalatot a digitalizáció következő, felgyorsuló időszakába viszi át. Minden jót kívánok neki az előtte álló kihívásokhoz, köszönetet mondok partnereinknek és a Siemens csapatának az évek óta tartó szoros és eredményes együttműködésért” – mondta a leköszönő Dale A. Martin.