Új okoskarkötő a Huawei kínálatában

forrás: Prím Online, 2021. május 8. 16:33

A Huawei Technologies bemutatta Band okoskarkötő-családjának legújabb tagját, a Band 6-ot. Az okoseszköz a korábbinál másfélszer nagyobb, 1,47 hüvelykes FullView, AMOLED kijelzőt kapott, súlya mindössze 18 gramm és egy feltöltéssel két hétig használható. A Band 6 egész nap figyel használója egészségére, méri többek között a véroxigén-szintjét, pulzusát és egyéb jellemzőit, valamint figyelmeztetést küld, ha problémát észlel. 

Az eszköz emellett 96 különféle edzésmódot is támogat. A Huawei Band 6 grafit fekete, Sakura rózsaszín színekben május 10-től, később pedig napfelkelte színben is elérhető bruttó 23 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron a Huawei kereskedelmi partnereinél.

 

A Huawei Band 6-ot arra tervezték, hogy napi 24 órában, a hét minden napján figyelje az egészségügyi funkciókat és a testmozgást, segítve a felhasználókat az egészséges és aktív életstílus kialakításában, fenntartásában és jobbá tételében. A Band 6 az első Huawei okoskarkötő, amely egész nap nyomon követi a felhasználó véroxigénszintjét továbbá számos olyan egyéb egészségügyi paramétert figyel valós időben, mint a pulzus, az alvás, a stressz és a menstruációs ciklus. Az eszköz riaszt, ha használója véroxigén-szintje alacsony, vagy akkor, ha a nyugalmi pulzusa túl magas vagy túl alacsony. 

 

 

Új életmód proaktív egészségmenedzsmenttel

A Huawei Band 6 egy valódi személyi edző a csuklón. A 11 professzionális edzésmód, például beltéri és kültéri futás, kerékpározás és ugrókötelezés mellett 85 edzésformát, köztük fitneszt, labdajátékokat és tánc típusokat is felismer. A Huawei TruSportTM professzionális edzésalgoritmus több adatot, például a pulzusszámot és a testmozgást vizsgálva elemzi a felhasználó mozgását, majd értékeli azokat, valamint javaslatokat ad a fejlődésre. 

 

Nagy kijelző, kéthetes üzemidő

A Huawei Band 6 1,47 hüvelyk átmérőjű AMOLED FullView kijelzője majd másfélszer nagyobb, mint az elődjéé. A 194*368 felbontású színes képernyő egyszerű és áttekinthető, az ujj felfelé és lefelé, balra és jobbra mozgatásával lehet navigálni a kijelzőn, akárcsak egy okostelefon érintőképernyőjén. Ezen felül a Band 6 intelligensen azonosítja az ismeretlen zeneszámokat, vezérelhető róla a zenelejátszás és akár a telefon kamerája is. 

 

Súlya csupán 18 gramm, amely egész nap könnyű viselet. Az üvegszál erősítésű polimer óratest a finom, fém textúrájú bevonat és a puha, bőrbarát, három színben érkező (grafit fekete, Sakura rózsaszín és később pedig napfelkelte) óraszíja minden stílushoz és ruhához illik. 

 

A készüléket egyetlen feltöltéssel akár 14 napig is lehet használni, továbbá a Band 6 támogatja a gyorstöltést is, amely csupán öt perc töltéssel két napos üzemidőt biztosít viselőjének.  

 

 

Árak és elérhetőségek

A Huawei Band 6 grafit fekete, Sakura rózsaszín színekben május 10-től, később pedig napfelkelte színben is elérhető a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 23 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, az eMAG, az Auchan, a 220Volt, a BestByte, a Telekom valamint a Notebook.hu üzleteiben ugyanakkor a május 10. és 23. között megvásárolt modellek mellé ajándék Huawei Scale 3 okosmérleg is jár a vásárlóknak 9.990 Ft értékben.