A fiatal felhasználókat célozza meg a Huawei új notebookja

forrás: Prím Online, 2021. május 26. 16:02

Kifejezetten a fiatal felhasználókat célozza meg legújabb notebookjával a Huawei. A 15,6”-os, FullView kijelzővel ellátott MateBook D15 fém házában a legújabb, 11. generációs Intel Core processzor kapott helyet. 

Emellett az olyan innovatív technológiák is megtalálhatók benne, mint a készülékek közötti együttműködést segítő továbbfejlesztett Huawei Share, a több képernyős együttműködést kínáló Multi-screen Collaboration mód, a bekapcsoló gombba rejtett ujjlenyomat olvasó, a süllyesztett webkamera és a WiFi 6. A MateBook D15 már elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 344.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. Emellett új színben és megnövelt tárhellyel elérhető a MateBook X Pro is.

 

Kijelző, ami a szemet is védi

A Huawei MateBook D15 1920x1080 pixel felbontású, 15,6 hüvelykes Full HD, IPS tükröződésmentes kijelzője 16:9 képaránnyal magával ragadó moziélményt nyújt, miközben a felhasználók szemét is védi. A kijelző alacsony kékfény szintje segít csökkenteni a hosszan tartó használatból eredő szemfáradtságot, így tökéletes társ lehet a munkában, az iskolában, vagy a szórakozásban.

 

A Huawei MateBook D 15 készülékhez járó, 65 W-os USB-C töltő nemcsak a MateBook gyorstöltését segíti: a kikapcsolt állapotban is aktív fordított töltés funkcióval a Huawei okostelefonjai és táblagépei is gyorsan feltölthetők vele. 

 

 

Hűvös külső, hűtött belső

A letisztult, minimalista vonalvezetésű Huawei MateBook D15 alig több mint másfél kilós, és legvastagabb pontján is mindössze 16,9 mm. Az ujjlenyomat olvasóval ellátott bekapcsoló gomb, a billentyűzetbe süllyesztett webkamera, valamint a gyorsabb és stabilabb internetkapcsolatot biztosító WiFi 6 mellett a készüléket számos egyéb csatlakozóval is felszerelték. 

 

A MateBook D15 az új, 11. generációs Intel Core négymagos processzor mellett rendelkezik az integrált Intel Iris Xe Graphics technológiával is. Az akár 16 GB-os memória és a nagysebességű SSD- tovább javítja a rendszer teljesítményét, emellett az Fn és P gombok kombinációjával a felhasználók átkapcsolhatják a gépet teljesítmény módba a processzorigényesebb feladatok elvégzéséhez. A hűtésről a Huawei saját fejlesztésű Shark Fin ventillátorai gondoskodnak. 

 

Élet a gördülékeny AI megoldásokkal

A továbbfejlesztett Huawei Share végleg lebontja az eszközök közötti kommunikáció gátját a Huawei úgynevezett „Seamless AI Life” (Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal) technológiájával. A továbbfejlesztett Multi-screen Collaboration módnak köszönhetően közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat. A technológia lehetővé teszi, hogy az okostelefonok hozzáférjenek a notebook mikrofonjához és kamerájához, így hang- és videohívásokat indíthatunk, vagy fogadhatunk, a telefon felvétele nélkül. 

 

A Huawei Share indítógombja a touchpad alatt kapott helyet, még egyszerűbbé téve az okostelefon, vagy a tablet összekapcsolását, akár egyetlen érintéssel.

 

 

Árak és elérhetőségek

A Huawei MateBook D15 galaktikus szürke színben már elérhető a Huawei valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 344.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

 

A Notebook.hu, a MediaMarkt, az Extreme Digital, valamint az eMAG, üzleteiben június 1. és 20. között megvásárolt modellek mellé ajándék Huawei AX3 Wifi router is jár a vásárlóknak 28.490 Ft értékben.

 

Új színben és megnövelt tárhellyel kapható a MateBook X Pro 

Május 25-étől már smaragdzöld színben és akár 1TB-os tárhellyel is kapható a Huawei MateBook X Pro, amely elérhető a vállalat valamennyi kereskedelmi partnerénél bruttó 719.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Notebook.hu, a MediaMarkt, az Extreme Digital, valamint az eMAG, üzleteiben június 1. és 20. között megvásárolt modellek mellé ráadásul ajándék Huawei Display 23.8” is jár a vásárlóknak 63.990 Ft értékben.