Jól teljesített az Oracle

Henger Attila, 2021. június 17. 09:56

A negyedik negyedéves bevétel az előző év azonos időszakához képest 8%-kal, 11,2 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 8%-kal 7,4 milliárd dollárra emelkedtek. A felhős és telepített új licenc értékesítés 9%-kal, 2,1 milliárd dollárra nőtt. A működési cash flow 21%-kal, rekordszintű 15,9 milliárd dollárra emelkedett az utolsó tizenkét hónapban.

A 2021-es pénzügyi év teljes árbevétele az előző évhez képest 4%-kal, 40,5 milliárd dollárra emelkedett. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 5%-kal 28,7 milliárd dollárra emelkedtek. A felhős és telepített új licenc értékesítés 5%-kal 5,4 milliárd dollárra nőtt.

 

"A negyedik negyedéves teljesítményünk kiemelkedő volt, a teljes árbevétel közel 200 millió dollárral haladta meg az előrejelzést, az egy részvényre jutó nem GAAP szerinti eredmény pedig 0,24 dollárral haladta meg az előrejelzést" - mondta Safra Catz, Oracle CEO. "A több milliárd dolláros Fusion és NetSuite felhőalkalmazás üzletágaink drámai növekedést értek el az amúgy is gyors bevételnövekedési ütemükben: A Fusion ERP a harmadik negyedévben 30%-kal, a negyedik negyedévben 46%-kal, a Fusion HCM a harmadik negyedévben 23%-kal, a negyedik negyedévben 35%-kal, a NetSuite a harmadik negyedévben 24%-kal, a negyedik negyedévben 26%-kal nőtt. Az Oracle Fusion a világ legnagyobb felhő ERP üzletága, az Oracle NetSuite a világ második legnagyobb felhő ERP üzletága. A Gen2 Cloud Infrastructure üzletágunk bevétele, beleértve az Autonomous Database-t is, több mint 100%-kal nőtt a negyedik negyedévben. Mind az alkalmazások, mind a felhőinfrastruktúra üzletágunk idei gyorsuló növekedési üteme 21%-ra növelte az egy részvényre jutó eredményt a 2021-es pénzügyi évben. Ez a negyedik egymást követő év, amikor az Oracle Corporationnél az egy részvényre jutó eredmény kétszámjegyű növekedést mutat."