A holnap mérnökeit keresik az Engineering Newcomer versennyel

forrás: Prím Online, 2021. június 18. 14:58

A nyolcadik éve megrendezésre kerülő Engineering Newcomer verseny a kezdő mérnököknek nyújt lehetőséget arra, hogy rangos díjat nyerjenek, bemutassák terveiket és pénzdíjat vigyenek haza.

 

 

Az Engineering Newcomer verseny alapítója, a szabványos gépelemek globális szakértőjének számító norelem megerősítette, hogy idén a zsűri a tervezési innováció; a technológiai előny és a piaci lehetőségek; a gépelemek használhatósága és a költségszempontok; a funkcionalitás és a kezelhetőség; nyerő kombinációjára, valamint a műszaki megvalósításra helyezik majd a hangsúlyt.

 

A CADENAS-szal, valamint a Fachschule für Technik, az MDESIGN, valamint két új résztvevő vállalat, a TENADO és a ZUKEN E3 által alkotott szövetségi együttműködési körrel karöltve megvalósított Engineering Newcomer díjra a világ minden részéről pályázhatnak mérnökök. Korábban olyan tervek vitték el a pálmát, mint az innovatív, könnyű és tartós Ina´lite termosztatikus generátor, amely hőt alakít tiszta villamos energiává; egy innovatív palacktöltő rendszer hobbi- és kézműves sörfőzdék számára; valamint egy kompakt elektromos hajtóműterv és prototípusgyártás, ami megnöveli a járókeretek biztonságát.

 

A fiatal tehetségek felkarolása, a képzés támogatása és a mérnöki ismeretek átadása vállalati filozófiánk szerves részét képezi - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - A verseny immár nyolcadik éve zajlik és évről évre bővül. Kiemelkedő és inspiráló pályaművek érkeznek a világ minden táján élő hallgatóktól. A készséghiányokat központba állítva befektetünk iparágunk jövőjébe, arra ösztönözve a fiatal tehetségeket, hogy mutassák be alkotásaikat, és mutassák meg a világnak, milyen izgalmas is tud lenni a mérnöki munka.

 

 

A Engineering Newcomer 2021 elismerés mellett az 1. hellyel 2000, a 2. hellyel 1000, a 3. hellyel pedig 500 euró pénzjutalom is jár. norelem emellett ingyenes szabványos gépelemekkel és kezelőelemekkel is támogatja a fiatal tehetségeket, amelyeket a jelenlegi és a jövőbeli projektekhez használhatnak fel.

 

A tavalyi versenyre számos hihetetlen pályamű érkezett. Mindazonáltal az első helyet a német, mönchengladbachi Berufskolleg für Technik und Medien hallgatói szerezték meg, akik egy emelő- és forgatóeszközt fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy fizikai erőfeszítés nélkül érje el a dobozokban tárolt árukat. Ez megkönnyíti az üzemeltető számára a bent tárolt alkatrészek elérését, különösen fogyatékossággal élő emberek számára - a komissiózást a munkaállomások váltása nélkül lehet lebonyolítani.

 

 

A versenyre egyetemek vagy műszaki főiskolák műszaki tudományágainak hallgatói pályázhatnak. A pályaműveket, beleértve a fényképeket, videókat vagy riportokat 2021. július 31-ig kell beadni. A nyertesek megnevezésére és a díjátadó ünnepségre az októberi stuttgarti Motek szakkiállításon kerül sor. 

 

A jelentkezők online jelezhetik érdeklődésüket a https://norelem-academy.com/engineering-newcomer internetes oldalon.