A Dell Technologies fejlesztése a hálózatok modernizálásáért

forrás: Prím Online, 2021. június 20. 10:11

A Dell Technologies a vállalatok digitális átállásának támogatása során gyűjtött tapasztalatára alapozva hoz létre nyílt, felhőalapú telekommunikációs ökoszisztémát, amellyel a kommunikációs szolgáltatók a gyors innováció és bevételnövekedés útjára léphetnek. A Dell új infrastruktúra-megoldásaival, -szolgáltatásaival, új innovációs laborral, valamint iparági partnereivel együtt támogatja a telekommunikációs vállalatokat az 5G-s hálózatok kialakításában.

Napjainkban a szervezetek, amelyek a legkülönfélébb iparágakban tevékenykednek, egyre inkább törekednek a peremhálózati technológiákon keresztüli értékteremtésre. Az IDC előrejelzése szerint a peremhálózati infrastruktúrán üzembe helyezett új üzemeltetési folyamatok száma a jelenlegi kevesebb mint 20 százalékról 2024-re 90 százalék fölé fog emelkedni1. A kommunikációs szolgáltatók célja vállalkozásukat és hálózataikat úgy átalakítani, hogy támogassák ezt a hatalmas növekedést, és kiaknázhassák a peremhálózatokban rejlő lehetőségeket. 

 

A Dell Technologies a telekommunikációs ágazat egyedi igényeit szem előtt tartva készít nyílt szoftvermegoldásokat és szolgáltatásokat. A kommunikációs szolgáltatók a Dell-lel kötött együttműködés keretében felhasználhatják ezeket az új megoldásokat, így megfelelhetnek a szoftveralapú iparági szabványoknak, egyszerűbbé válik számukra az integráció és az adatkezelés a peremhálózatokon, valamint új bevételi lehetőségek is megnyílnak előttük. 

 

Egy modernebb, nyílt, felhőalapú hálózat bevezetése

Ahogy a telekommunikációs hálózatok egyre inkább elkülönülnek, és egyre erősebb infrastruktúrát és alkalmazásokat biztosítanak a peremhálózatokon, a különféle földrajzi helyeken üzembe helyezett és felügyelt összetevők száma exponenciálisan nő. A Dell Technologies egy olyan felhőalapú hálózati infrastruktúrát vezet be, amely nyílt, méretezhető és rendkívül megbízható szerver- és szoftvermegoldások széles tárházával egyszerűsíti le és gyorsítja fel ezt a folyamatot. A kommunikációs szolgáltatók a Dell Technologies jóváhagyott referencia-architektúráival és az adott célnak megfelelő Dell hardverekkel, szoftverekkel és szolgáltatásokkal együtt könnyedén igénybe vehetik a partnereik, köztük a VMware és a Red Hat teljes körű telekommunikációs megoldásait.

 

A Dell Technologies a Project Metalweaverrel kiegészített, felhőalapú infrastruktúrájával még jobban megfelel a nagy földrajzi területekhez tartozó méretezés igényeinek. A Project Metalweaver egy rugalmas szoftvermegoldás, amely segíti a kommunikációs szolgáltatókat, hogy egy többszállítós rendszerben könnyedén kiválasszák a megfelelő számítási, hálózati és tárolóeszközöket, és automatikusan üzembe helyezzék és felügyeljék eszközök ezreit több helyszínen. A nyílt és igény szerinti erőforrások több telephelyre is könnyedén átméretezhetők, ehhez a Dell Technologies globális támogatást és szolgáltatásokat biztosít.

 

A Dell Technologies emellett új referencia-architektúrákat is elérhetővé tesz, amelyek lefedik a perem-, központi és Open RAN-hálózatok telekommunikációs környezeteit. A referencia-architektúrák konkrét használati esetekre vonatkozó teljes körű útmutatással, üzembehelyezési lehetőségekkel és üzemeltetési javaslatokkal segítik a kommunikációs szolgáltatókat abban, hogy gyorsan és hatékonyan helyezhessék üzembe a vállalatok által igényelt alkalmazásokat és szolgáltatásokat. 

 

A Dell Technologies, a VMware Telco Cloud Platform és a Red Hat OpenShift közös infrastruktúraalap-megoldásaira építve a kommunikációs szolgáltatók egyelőre a következő megoldásokat helyezhetik üzembe:

•  Az Affirmed Networks központi szoftvermegoldásai 

•  A CommScope RUCKUS magánhálózati megoldásai 

•  Multi-access edge computing (MEC - Többszörös elérésű peremhálózati számítástechnikai) megoldások az Intel Smart Edge használatával 

•  A Dell Technologies együttműködik a Mavenirrel, akivel az 5G Open RAN-szoftverek fejlesztésén dolgoznak strapabíró Dell EMC PowerEdge XR11 szerverekkel  

•  A Nokia központi szoftvermegoldásai

 

Új telekommunikációs labor

A Dell Technologies bemutatja az Open Telecom Ecosystem Labort, ahol partnereivel és ügyfeleivel közösen fedezhetik fel és hozhatják létre a jövő telekommunikációs technológiáit és alkalmazásait. A vállalat székhelyén, a Texas állambeli Round Rockban található, iparági szintű megbízhatóságot nyújtó tesztkörnyezet lehetővé teszi, hogy a kommunikációs szolgáltatók szimulálják a felhasználói helyszíneket, és leteszteljenek valós megoldásokat és szolgáltatásokat.