Új okosórákat mutatott be Magyarországon a Huawei

forrás: Prím Online, 2021. június 24. 14:39

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében jelentősen növelte forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 széria bizonyos típusai többek között méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, valamint már a hívásokat is kezeli. 

A Huawei, amely hosszú éveken keresztül elsősorban az okostelefonjairól volt ismert Magyarországon, immár két éve új stratégiát követ: nem csak egy termékre fókuszál, hanem minden élethelyzetre kínál egymással összekapcsolható termékeket – okosórát, fülhallgatót, hangszórót, számítógépet, tabletet, routert, monitort stb. A hangsúly az ökoszisztémán, a termékek egyszerű összekapcsolásán van, amelyért a Huawei június elején bemutatott, legújabb operációs rendszere, a HarmonyOS felel. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül. A Huawei Watch 3 az első készülék Magyarországon, melyen a HarmonyOS fut.

 

Huawei Watch 3 széria

A Huawei új zászlóshajó okosórája, a Watch 3 a csukló divatos és okos éke: az ívelt üveglappal és 316L rozsdamentes acélvázzal szerelt eszköz vadonatúj koronával érkezik, amely érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, így az óra egyszerre kényelmes és könnyen kezelhető. A HarmonyOS-nek köszönhetően a Watch 3 készülékek zökkenőmentesen kapcsolhatók össze a Huawei okostelefonokkal. Az órákon az eSim funkciónak köszönhetően mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, illetve zenét is hallgathat. Mindehhez elegendő a telefonszámot és az adatokat megosztani egy okostelefonnal.

 

A Watch 3 órák profi fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, legújabb funkcióként már a testhőmérsékletet is mérhetik. SOS funkciókkal rendelkeznek és érzékelik, ha a felhasználó elesik, felkínálva a segélyhívást. 

 

A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, míg a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban pedig tizennégy napig működhet. 

Különleges számlap a szurkolóknak

A Huawei a Labdarúgó Európa bajnokság apropóján egy különleges számlappal kedveskedik a Watch 3 és Watch 3 Pro modell tulajdonosainak. A vállalat Robert Lewandowski-val, a márka nagykövetével egy olyan egyedi és különleges számlapot alkotott, mely egyszerre elegáns, mégis büszkén hirdeti a labdarúgás szeretetét. Az egyedi hátlap letölthető a Huawei AppGalleryből.

Sikeres az új stratégia

A Huawei tavaly év végén jelentette be legújabb, „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” (Seamless AI) termékstratégiáját. A vállalat régóta dolgozik a saját, teljes körű okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésén.  Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folyamatos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre kínál okos megoldást. A stratégia érinti az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is.

 

„Új stratégiánkkal kiváló eredményeket értünk el a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt, továbbra is élvezzük a fogyasztók bizalmát. A terveink szerint ezért további új terméket hozunk Magyarországra, különösen a viselhető okoseszközök kategóriájában” – mondta Thomas Liu, a vállalat Fogyasztói Üzletágának igazgatója.

 

A Thomas Liu kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – az előző év hasonló időszakához képest – a vállalat megháromszorozta az audioeszközök értékesítését Magyarországon, mintegy másfélszeresére növelte forgalmát a viselhető okoseszközök terén és megötszörözte eladásait a számítógépes szegmensben. 

 

„A Huawei márkaismertsége továbbra is kimagasló, 97 százalékos. Az úgynevezett brand consideration-ünk szintén stabil, az 50 százalék azt jelenti, hogy vásárlóink változatlanul bíznak a márkában és értékelik innovációs vezető szerepünket” – mondta Nagy Ivett.  A Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing igazgatója hozzátette, hogy nagyon fontos a Huaweinek a magyar piac, és ennek szellemében érkezik Magyarországra a Watch 3 sorozat, valamint a FreeBuds és a MatePad szériák következő tagjai.

 

Árak és elérhetőségek

A Huawei Watch 3 fekete színben július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG, az Euronics, üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 139.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 rozsdamentes acél kivitelben barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 149.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A Huawei Watch 3 Pro titánszürke készülékházzal és barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 163.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.