Kivételes élesség és lélegzetelállító sebesség

forrás: Prím Online, 2021. június 27. 12:18

Az AOC, a világ vezető gaming monitor márkája bemutatja a 4K felbontást és a 144 Hz-es frissítési rátát ötvöző gaming képernyőt – az elismert G2 terméksorozatba tartozó 71 cm-es (28") U28G2XU modellt. A legjobb és legújabb technológiát kereső PC játékosok számára tervezett U28G2XU modell kristálytiszta 4K (UHD) felbontású IPS panelének köszönhetően részletgazdag és élénk színeket jelenít meg.

A monitor villámgyors 144 Hz-es frissítési rátája és 1 ms GtG válaszideje művi hatásoktól mentes, gyors és gördülékeny vizuális visszajelzést biztosít a gémerek azonnali reagálása érdekében. Az U28G2XU AMD FreeSync Premium támogatást és Nvidia G-Sync kompatibilitást kínál, továbbá rendelkezik VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, így szemet gyönyörködtető dinamikatartományt biztosít. Az AOC U28G2XU modell 2021 augusztusától lesz elérhető 739 € ajánlott fogyasztói áron.

AOC U28G2XU – 4K felbontás, 144 Hz, 1 ms, mindez 739 € áron

 

Egy új korszak

Mivel a szükséges GPU teljesítmény már elérhető a piacon, a 4K felbontású és nagy képfrissítési rátájú PC gaming ideje elérkezett és elérhetővé vált a tömegek számára. A gémerek azonnali reakciója érdekében a versenyeken mára minimum követelménnyé vált a 144 Hz képfrissítési frekvencia. Nagyobb felbontásoknál, például 4K-ban a játékosok nagyra értékelhetik, hogy bizonyos játékok képhűsége a valóságtól szinte megkülönböztethetetlenné válik.

 

Azoknak a gémereknek, akik nem korlátozzák magukat bizonyos játékműfajokra, a PC-játékosok világában ez idáig páratlan 4K felbontású és 144 Hz képfrissítési frekvenciával rendelkező monitor lehet a legjobb kombináció.

 

A 4K felbontásnak köszönhetően az RTS gémerek egyszerre többet láthatnak a játék világából és pontosabban megtervezhetik stratégiájukat. Az RPG és akciójátékokban a képek és textúrák élethűen ábrázolják a neonfényes utcákat, a lenyűgöző látványt és a csillogó fémpáncélokat. Az ilyen gazdag tartalmak a 144 Hz-es frissítésnek és az 1 ms GtG válaszidőnek köszönhetően észlelhető szellemképek nélkül jelennek meg, amely új szintre emeli az „összekapcsoltság érzését”. Ma már a fejlett grafikus processzor technológiák, például a DLSS segítségével a 60 képkocka/másodpercnél magasabb sebesség 4K-ban minden korábbinál elérhetőbb. Az AOC U28G2XU figyelemre méltó ajánlatot kínál a PC játék legjavának élvezetéhez.

 

Időtálló és kivételes specifikációk

A 71 cm (28”) képátlójú AOC U28G2XU finom és elegáns piros hangsúlyokkal és 3 oldalon káva nélküli dizájnnal rendelkezik. Natív 4K felbontású (3840x2160) IPS panellel van ellátva. A 4K felbontás mellett 144 Hz képfrissítést a két DisplayPort (1.4) csatlakozó, míg a két HDMI 2.0 port a 4K @ 60 Hz sebességet támogatja. Bár az U28G2XU modell PC játékokhoz készült, a monitor HDMI 2.0 portján keresztül az új generációs konzolok is használhatók 120 Hz képfrissítési sebességgel és QHD felbontással.

 

IPS panel technológiájának köszönhetően a monitor 178/178°-os betekintési szöget, széles színskálát és optimális színélményt (98,8% DCI-P3 színtér lefedettség) kínál. Az U28G2XU fényereje 370 nit, kontrasztja pedig 1000:1. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítvány gondoskodik a fényes robbanások és a sötét sarkok nagy dinamikatartományának megjelenítéséről.

 

A gémerek manapság egyre gyakrabban végeznek multitasking tevékenységeket, játszanak, interakcióba lépnek társaikkal, valamint élőben közvetítik és kommentálják a tartalmaikat. Ilyen és ehhez hasonló esetekben az U28G2XU támogatja a PbP, Picture-by-Picture üzemmódot is, így egymás mellett két képforrás is megjeleníthető.

 

Az AOC U28G2XU mindennapi rugalmassága és az otthoni munkavégzésben rejlő lehetőségei igen magasak: a beépített 4 portos USB 3.2 hub kifejezetten egyszerűvé teszi a perifériák, például billentyűzetek, egerek és webkamerák csatlakoztatását, továbbá lehetővé teszi a kábelgubancoktól mentes, letisztult játék- és munkaasztal kialakítást is. Bár a monitor rendelkezik két 3 W-os hangszóróval, a fejhallgató kimenet hasznos lehet külső fejhallgatók, például az AOC új GH200 modelljének csatlakoztatásához.

 

Az ergonomikus testtartás tekintetében minden játékos igényének kielégítse érdekében az U28G2XU lábazata állítható magasságú (130 mm), valamint széles döntési (-5/21,5°) és forgatási (-32/32°) tartományban állítható. Rendelkezik VESA 100 mm konzollal, így a képernyő monitorkarra is felszerelhető. És amikor a gaming alkalmak az éjszakába nyúlnak, a LowBlue Light üzemmód csökkenti a potenciálisan káros kék hullámhosszt, míg a FlickerFree technológia kiküszöböli a háttérvilágítás villogását.

 

Az AOC G2 terméksorozat többi tagjához hasonlóan az AOC U28G2XU is hat játékmódot támogat, valamint olyan funkciókkal rendelkezik, mint a Dial Point (célkereszt), a Game Colour (színtelítettség) és Shadow Control, így a játékosok a legtöbbet hozhatják ki a játékból, és előnyre tehetnek szert ellenfeleikkel szemben.

 

Az AOC U28G2XU modell 2021 augusztuástól lesz elérhető 739 € ajánlott fogyasztói áron.