Készülj fel az autós vakációra!

forrás: Prím Online, 2021. július 5. 15:30

Az autós vakációnál nincs is jobb kikapcsolódás nyárra! Ám akár közeli, akár távoli úticélt választunk, érdemes alaposan felkészülni, hogy autónk és mi magunk se nehezítsük meg jól megérdemelt szabadságunkat. A Mio 7+1 tippel segít, hogy mire figyeljünk és mit vigyünk magunkkal ahhoz, hogy a vakáció valóban minden pillanata élmény legyen!

 

1. Csak kipihenten vezess! Utazás előtt érdemes előre felkészülni, merre megyünk, hosszabb utazás során pedig iktassunk be rendszeres pihenőt, vagy tervezzük többnaposra az odautat. A Mio MiVue fedélzeti kamerák között, mint a MiVue 798, találunk vezetéstámogató extrákkal, például fáradtság figyelmeztetéssel és sávelhagyás figyelmeztetéssel felszerelt eszközt, így még nagyobb biztonságban lehetünk utunk során. Ha pedig éjszaka vezetnénk, segítségünkre lesz a Mio Night Vision technológia, mely új szintre emeli az éjszaka rögzített felvételek minőségét és megbízhatóságát. 

 

2. Fő a biztonság! Ismeretlen terepen még fontosabb, hogy óvatosan vezessünk. Fedélzeti kameránk hasznos társunk lesz: a MiVue legtöbb dashcam-je Speed Cam Alert-tel felszerelt, ami időben figyelmeztet, ha sebességmérő ponthoz közeledünk. Ehhez a folyamatosan frissülő és Közép-Európában, így Magyarországon is széleskörű sebességmérő adatbázist veszi alapul, ezzel hasznos segítséget és megtakarítást jelent a sofőröknek. Ha pedig mégis koccanás vagy baleset történne, szemtanúnk, a fedélzeti kamera felvételéből pontosan tudni fogjuk, ki a felelős.

 

3. Mindig legyen elég üzemanyagod! A vakációk közepette olyan utakon is kialakulhat dugó, ahol máskor simán átsiklasz, nem beszélve a külföldi utakról, ahol még nem jártál. Az araszolgatás és a klíma használata szinte eszi az üzemanyagot, ezért erre jó előre felkészülni.

 

4. Legyen feltöltve az ablakmosód! Az ablakmosó folyadék fontosabb, mint gondolnád! Nyáron rengeteg a bogár és a por, amik a szélvédőre tapadva zavarják a kilátást. Természetesen nem csak a nézelődés, balesetvédelem szempontjából is nagyon fontos, hogy mindig kellően tisztán lássunk.

 

5. Víz, víz, víz! Mindig legyen nálad megfelelő mennyiségű folyadék! A legjobb megoldás, ha néhány üveget tartunk az utastérben, míg a többit hátul, egy hűtőtáskában szállítjuk. Hűtőláda hiányában még utazás előtti este érdemes betenni a fagyasztóba néhány palack vizet, majd jeges állapotban, egy vízhatlan táskában az autóba pakolni. Így mire szükség lesz az utánpótlásra, pont megfelelő állapotúra olvad.

 

6. Parkolj árnyékban! Talán kicsit többet kell sétálnod, ám megéri, ha cserébe egy elviselhető belső hőmérséklet vár. Arról nem is beszélve, hogy az autó egyetlen porcikájának sem tesz jót, ha sokáig áll a tűző napon. Parkolás alatt is lesz, aki vigyáz az autódra: a legújabb MiVue 846 fedélzeti kamera passzív parkolási módja automatikusan elindítja a rögzítést, ha rezgést érzékel, az akkumulátornak köszönhetően pedig képes akár hosszabb időn át is felvételt készíteni.

 

7. Soha ne hagyj senkit a bezárt autóban! Még ha árnyékban parkolsz is, a kinti meleg hatására a levegő gyorsan nehézzé válik, így a kocsiban hagyott személy vagy kisállat könnyen rosszul lehet.

 

+1: Legyen az autós út is élmény! Akár itthon, akár külföldön vezetünk, gyönyörű tájakon járhatunk, melyekről nem érdemes lemaradni. A MiVue 866 a Mio Sensor Ultra érzékelővel lenyűgöző képminőségű videókat készít. Kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít, még gyenge fényviszonyok között is, így a felvételt nézve újra a nyaraláson érezhetjük magunkat!