Felvásárlás a logisztikai piacon

forrás: Prím Online, 2021. július 12. 17:38

100 százalékos részesedést szerzett a Raben Group a Bas Csoportban Hollandiában – 2021. január 1-ig visszamenőleges hatállyal. Az ügylet révén a Raben tulajdonába kerül a Bas Csoport valamennyi hollandiai, szlovákiai és olaszországi telephelye, emellett 210 fős csapat is csatlakozik a nemzetközi logisztikai vállalathoz. A tranzakciót az illetékes versenyhatóságok is jóváhagyták.

A Bas Csoport teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat. A társaságot családi vállalkozásként alapították 1986-ban, ma csaknem 50 ezer négyzetméternyi raktárkapacitást és saját járműflottát tudhat magáénak. A cég tevékenységében különösen jelentős a nemzetközi gyűjtőszállítmányozás, elsősorban Hollandia és Olaszország között.

 

„A családon belül döntenünk kellett, hogy önállóan növekedünk tovább, vagy csatlakozunk egy nagy, professzionális logisztikai szolgáltatóhoz. Amikor a Raben érdeklődést mutatott a vállalatunk iránt, úgy határoztunk, hogy eladjuk a részvényeinket. A logisztikai szektor jelentős változások előtt áll a következő években, és ez a lehetőségek mellett kockázatokat is hordoz magában. Azáltal, hogy egy a Rabenhez hasonló nagy, profi szervezet részévé váltunk, közepes piaci szereplőként kevésbé leszünk kitéve ezeknek a külső hatásoknak” – mondta Lorenzo Bas, a Bas Csoport vezérigazgatója.

 

 

A Raben Groupot eredetileg Hollandiában alapították, a vállalat központja azonban az 1990-es évek óta a lengyelországi Poznanban működik. A vállalat 90 évnyi tapasztalattal a háta mögött ma 13 országban működik több mint 150 telephellyel, mintegy 1,2 millió négyzetméternyi raktárkapacitással, és 1,3 milliárd euró éves árbevétellel. A cég hollandiai irodája Oss városában található.

 

A Bas Csoport megvásárlásával a Raben tovább erősítette nyugat- és dél-európai pozícióját a szerződéses logisztika és az intermodális szállítás terén. Ezekből a lehetőségekből nem csupán az ügyfelek, de a munkatársak is biztosan profitálni fognak.

 

„Az akvizíció új lehetőségeket teremt, miközben bővítjük a hálózatunkat. Mindemellett erősödik a jelenlétünk a Benelux-államokban, és a dél-európai növekedésnek is új lendületet ad” – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

 

Mindkét vállalat fontos értéknek tekinti a társadalmi felelősségvállalást, az etikus és tisztességes működést, továbbá az innováció és a fenntarthatóság elkötelezettjei.

 

„A Bas Csoport valamennyi munkatársát és partnerét örömmel üdvözöljük a Raben Groupnál. Együtt még több sikert fogunk elérni” – hangsúlyozta Berend Jan Schuring, a Raben hollandiai leányvállalatának ügyvezető igazgatója.