Tervezd meg a világon az első elektromosjármű-emojit

forrás: Prím Online, 2021. július 27. 17:24

Az Elektromos Járművek Világnapja alapítói, az ABB és a Green.TV “EVmoji”, azaz elektromosjármű-emoji megalkotására szóló pályázatot hirdet többek között a magyarországi 16 évesek, vagy annál fiatalabbak számára. A nyertes alkotást benyújtják majd az Unicode konzorciumhoz, amelynek feladata a hivatalos emojik véglegesítése és elkészítése. 

Tekintve, hogy a következő néhány évben várhatóan növekedni fog az elektromos személyautók értékesítése, és az előrejelzések szerint számuk a 2020-ban regisztrált 3,1 millióról 2025-re 14 millióra emelkedik, az Elektromos Járművek Világnapja stábja azzal a felhívással fordul a fiatalokhoz számos országban, köztük Magyarországon is, hogy alkossanak az izgalmas, fenntartható mobilitási jövőt hirdető e-jármű-emojit.   

 

Mivel hivatalos, elektromos járműveket jelképező emoji jelenleg még nincs, ezért az ABB és a Green.TV azzal a pályázati felhívással fordul az elektromos járművek vezetőinek következő generációjához, hogy tervezzék meg a pályázatot kiírók által EVmoji-nak nevezett piktogramot, azaz a világ első elektromosjármű-emoji ikont.

 

Frank Muehlon, az ABB E-Mobilitás divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az Elektromos Járművek Világnapja fontos eseménnyé vált az ABB számára, mivel továbbra is arra törekszünk, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsuk az e-mobilitás előnyeire, és bemutassuk, hogy milyen fontos szerepet játszik az alacsony széndioxid-kibocsátású jövő megteremtésében. Ezt a pályázatot is nagyon fontosnak tartjuk, mivel a járművezetők jövőbeni generációjának szenvedélyét, életérzését és kreativitását kívánja egy jó ügy szolgálatába állítani.” 

 

 

„Az elektromosjármű-emoji pályázatnak az “Elektromos Járművek Világnapja” égisze alatt történő meghirdetése kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a fiatalok – még mielőtt döntenének egy új autó vásárlásáról - megismerjék a villamos járműveket övező izgalmat, vibrálást és lendületet. Ezennel minden alkotókedvű fiatalt invitálunk az elektromos járművek izgalmas világába!”  

 

Az elektromosjármű-emoji megtervezését célzó pályázaton minden ország fiataljai részt vehetnek. A pályázaton a 6 és 16 év közötti fiatalok alkotásait várjuk.  Az elektromos járművet jelképező emoji rajzokat augusztus 20-ig nyilvánosan kell posztolni az alkotó saját vagy a szülő Facebook-, Instagram-, LinkedIn- vagy Twitter-oldaláról és alkalmazni ezt a hashtag-et: #EVmoji.  

 

Az Elektromos Járművek Világnapja képviselői a Direct Message appon keresztül azon a közösségi hálózati fiókon veszik fel a kapcsolatot a győztessel, amely fiókban a nyertes az elektromosjármű-emojit posztolta.  A nyertes tervet az Elektromos Járművek Világnapján (2021. szeptember 9.) jelentik be. A pályázattal kapcsolatban bővebb információk, illetve a pályázat feltételei ezen a linken ismerhetők meg: https://www.worldevday.org/emoji-terms-and-conditions

 

___________

Bloomberg New Energy Finance https://about.bnef.com/electric-vehicle-outlook/