T-Online, T-Mobil, T-stb. után újabb T-cég

Vértes János, 2001. január 31. 12:53
Új céget jelentett be a Deutsche Telekom a ma megkezdődött nemzetközi sajtókonferenciáján Berlinben: a debis IT Services céggel közösen létrehozott T-Systems International GmbH Európa második legnagyobb rendszerházaként kezdi meg tevékenységet az információtechnológia és a telekommunikáció határmezsgyéjén.
Ahogyan a Vivendi V-cégekben utazik, úgy a Matávban is többségi tulajdonnal rendelkező német távközlési óriás T-cégekben, legújabb leányvállalata is T betűs lett. A frankfurti székhellyel megalapított új szolgáltató vállalat a hálózati megoldások, e-business szolgáltatások területére pozícionálta magát, vagyis arra a piacra, amelynek növekedését Nyugat-Európában éves átlagban is 65 százalékosra becslik, egészen 2004-ig.

Az új Telekom-leányvállalat 37 ezer alkalmazottal kezdi meg tevékenységet, és 11 milliárd eurós induló évi bevételt tervez. Több mint tízezer munkatárs dolgozik a rendszerintegráció területén, s ezzel a T-Systems már önmagában is Németország legnagyobb szoftvergyára.

A céget a Deutsche Telekom és a Daimler-Chrysler Services (debis) közösen alapította, az előbbi tulajdonrésze 50,1, az utóbbié 49,9 százalék.