Most akkor vidd, vagy ne vidd nyaralásra a laptopod?

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 11. 11:07

Miként lehet feloldani azt a sokakat érintő dilemmát, miszerint érdemes-e magaddal vinni a laptopod a nyaralás idejére? Mikor célszerű tényleg elvinni magaddal a laptopot, illetve mikor járhatsz jobban azzal a választással, ha egyszerűen otthon hagyod a készüléket?

A cikkben a kérdés megválaszolásához igyekszünk megadni minden segítséget. Mindezen felül annak kapcsán is adunk néhány praktikus támpontot, hogy mire érdemes figyelned a laptop állapotának megőrzése érdekében nyaralás közben.

 

Őszintén reméljük, hogy a cikk nemcsak a gondtalan nyaralásod segítheti elő, hanem a laptopod védelmét is szolgálja.

 

 

Amiért célszerű nyaralás idejére is magaddal vinni a laptopod

 

Nyilván nincs választás olyankor, ha a munkád nem engedi a távolléted még a nyaralás ideje alatt is. Ha fontos a pozíciód és nem tudnak nélkülözni, akkor bizony dolgozni kell nyaralás közben is legalább napi néhány órát.

 

Persze az is elképzelhető, hogy munkamániásként nem szeretnél kihagyni huzamosabb időt munka nélkül. Meg lehet érteni, elvégre van, akinél pont a munka jelent ideális elfoglaltságot és feltöltődést. Ha pedig a nyaralás alatt videót vágnál és szerkesztenél, vagy ütős posztokat tennél ki a közösségi média felületekre, a laptopra akkor is szükség lehet.

 

Ha a következő a helyzet, akkor jobb otthon hagyni a laptopot

 

Van az a mondás, hogy „nyaralgatás helyett nyaralni kell ahhoz, hogy később dolgozgatás helyett aktívan dolgozni tudj”. Vagyis ha tényleg nem szakad ennek hatására minden kötél, akkor egész bátran otthon hagyhatod a laptopot.

 

Pláne annak fényében, hogy a laptop miatt még egy táskának helyet kell szorítani, és plusz egy vagyontárgy épségére figyelmet is kell fordítani. Márpedig a nyaralás ideje alatt sokkal inkább az önfeledt kikapcsolódás az, ami igazán célravezető.

 

Annál is inkább, mivel a laptop megsérülhet, vízzel találkozhat vagy mechanikai ütés is érheti. Tényleg vigyázni kell rá.

 

Amennyiben nyaralni is magaddal viszed a laptopot, akkor a következőkre tényleg figyelj

 

Ha viszed a laptopot, akkor célszerű kellően erős és védelmet biztosító laptoptáskában megtenned ezt. Persze útközben arra figyelj oda, hogy a laptoptáska el ne tűnjön. A strandra ne feltétlenül vidd le a gépet, mert belemegy a homok, ráadásul az élénk napsütésben a kijelzőt is alig lehet látni.

 

Szerencsére arra az eshetőségre is lehet hathatós megoldás, ha a laptopod pont a nyaralás ideje alatt sérül meg. Ha ez történik, akkor a LAPTOP hardware laptop szerviz üzleteit bátran keresheted. Csak vidd be hozzájuk a készüléket, ők pedig alaposan átnézik hardware és szoftver oldalról is.

 

Miután sikerült megállapítani a hiba forrását, javaslatot tesznek a javítás lehetőségeit illetően. Vagyis szabadon dönthetsz arról, hogy a nyaralás alatt megsérült laptop milyen úton és módon funkcionálhat ugyanabban a minőségben, mint előtte.