Debrecenben bővíti 5G hálózatát a Vodafone

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 13. 11:21

Folytatódnak a Vodafone 5G fejlesztései: a nemrég bejelentett balatonfüredi bővítés után hazánk harmadik legnagyobb városában, Debrecenben bővíti 5G hálózatát a szolgáltató. A Vodafone előzetes felmérések alapján döntött a szigetszerű lefedettségbővítésről, ennek megfelelően a város legnépszerűbb pontjain lesz elérhető a szupergyors mobilinternet – így az egyetemi város mellett és a Nagyerdei Stadion környékén tapasztalhatják meg az ügyfelek az 5G elképesztő képességeit.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően. A szolgáltató azóta országszerte, több vidéki nagyvárosban építette ki az újgenerációs hálózatot és tette elérhetővé hazánkban az 5G egyre szélesebb körű elterjedését. 

 

A tavalyi év során az 5G hálózat bővítése egy előre meghatározott stratégia mentén zajlott, melynek eredményeképpen többek között Győrben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Miskolcon és a balatoni régióban indult el a Vodafone újgenerációs mobilinternet-szolgáltatása. Folytatva a hálózatkiépítési és bővítési munkálatokat, júliustól pedig már Debrecen legnépszerűbb részein – így az egyetemi város mellett és a Nagyerdei Stadion környékén élvezhetik az újgenerációs mobilhálózat előnyeit a szolgáltató 5G képes készülékkel és tarifacsomaggal rendelkező ügyfelei. Az szupergyors 5G hálózatra az ügyfelek a RED Infintiy World és a RED Free tarifacsomagok Gigaboost adatopcióval képesek kapcsolódni.

 

„Az 5G fejlesztések tekintetében Magyarország kiemelkedik nemcsak Európában, hanem az egész világon. Büszkén mondhatom, hogy a Vodafone Magyarország a hazai szolgáltatók között is élen jár az újgenerációs hálózat kiépítésében, jól példázza mindezt, hogy az elmúlt hónapokban több nagyvárosban kapcsolhattuk fel az 5G-t. Debreceni fejlesztésünk kiemelt fontosságú, hiszen azáltal, hogy az egyetemi város környékén is elérhetővé tesszük az újgenerációs mobilhálózatot, bár közvetve, de hozzájárulhatunk a jövő generációjának képzéséhez.” – mondta el a fejlesztés kapcsán Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

 

A vidéki fejlesztések természetesen 2021 hátralevő részében is folytatódnak: a Vodafone a tervek szerint az év végéig országosan több száz bázisállomáson tervezi felkapcsolni az 5G-t. 

 

A Vodafone Magyarország részletes 5G lefedettségi térképe itt érhető el.