Milyen magassági ágvágót érdemes vásárolni?

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 2. 09:15

Az ágak metszése az egyik legtöbb erőkifejtést igénylő munka. Akár száraz, akár zöld ágról van szó, minden esetben a feladathoz legalkalmasabb készüléket kell kiválasztani. A professzionális magassági ágvágóknak köszönhetően nem okozhat gondot a sűrű lombkorona és néhány magasan lévő ág. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a vásárlás során.

Mindenképpen olyan változatot érdemes beszerezni, mely felhasználóbarát. Fontos az ergonomikus kialakítás, hogy valóban hatékony lehessen vele a munka. Továbbá fontos a könnyű irányíthatóság, a kiváló gyorsaság, valamint az, hogy hatékonyan támogassa a munkát.

 

 

Emelő vagy létra nélkül is könnyen és biztonságosan elvégezhető a munka

 

Az ágvágók tekintetében elengedhetetlen, hogy a természetre kifejtett hatása minimális legyen. Ezt a gazdaságos üzemanyag-fogyasztással, valamint az alacsony károsanyag-kibocsátással tudja elérni az eszköz. Ez nemcsak a munkakörnyezet hasznára válik, hanem a természet számára is pozitívum.

 

A professzionális magassági ágvágók segítségével emelő vagy létra nélkül is könnyen és biztonságosan elvégezhető a munka. Egyszerűen el lehet érni segítségével a szükséges helyeket. Hasznos, ha automata start-stop kapcsolóval rendelkezik a készülék, mely automatikusan visszaáll a start állapotba, így megkönnyíti az indítást.

 

Fontos, hogy minimális erőfeszítéssel is beindítható legyen az eszköz

 

Az említetteken kívül fontos, hogy a magassági ágvágó néhány intelligens funkcióval is rendelkezzen és egyszerűen lehessen kezelni. Például fontos, hogy minimális erőfeszítéssel is beindítható legyen az eszköz, továbbá minimális legyen a berendezés rezgése. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy jelentősen javuljon a vágási teljesítmény.

 

Elengedhetetlen, hogy maximális kényelmet nyújtson, melyhez hozzájárul a kényelmes heveder, a rugalmas felfüggesztés, valamint a kényelmes fogantyú. Az ergonomikus tervezésű hevedernek köszönhetően csökken a karokra jutó terhelés munka közben. Ez említett tulajdonságok mindegyikével rendelkezik a Husqvarnánál kapható magassági ágvágó.

 

Olyan magassági ágvágót érdemes választani, melynek vágószára szétszedhető

 

Érdemes olyan változat mellett dönteni, mely teleszkópos vágószárral is rendelkezik, hiszen így gyorsan állítható az eszköz magassága. Annak érdekében, hogy ne okozzon nehézséget a készülék tárolása, illetve a szállítása, mindenképpen olyan magassági ágvágót érdemes választani, melynek vágószára szétszedhető.

 

Továbbá fontos, hogy az üzemideje hosszú legyen, a súlya pedig minimális. Problémamentes legyen az indítása, mindemellett elengedhetetlen, hogy strapabíró legyen a készülék, hiszen csupán így garantálható a hosszú élettartam. A professzionális magassági ágvágókkal ergonomikus helyzetben lehet dolgozni.