Miért olyan kedvelt ruhadarab a mellény ősszel?

forrás: Prím Online, 2021. október 1. 09:29

A mellényeket főleg ősszel és tavasszal viselik a gyerkőcök. Ha hűvösebbre fordul az idő, jó, ha valami melegíti a hátukat, derekukat, s ehhez nagyszerű választás a mellény. De csak ezért kedveljük annyira?

Pufi mellények gyerekeknek őszre

 

Vitathatatlanul az ősz egyik slágere a pufi mellény. Ez a ruhadarab ma már többféle színben kapható, van kapucnis változata is. A pufi mellény nagy előnye, hogy szabadon hagyja a gyerek karjait, így a kis csöppség vígan tud játszani kint a homokozóban, mászókázni az ovi udvarán. Továbbá az is jó benne, hogy könnyen fel lehet venni.

 

A cipzáros mellényeket az óvodások is gyorsan magukra tudják kapni, ha sétálni, biciklizni vagy játszani indulunk velük. Az óvó nénik számára is egyszerűbb, ha nem kell a kinti csoportfoglalkozás előtt egyesével végiggombolni minden gyerkőc kabátját. A pufi mellények melegen tartják a kicsik hátát, de mégsem izzadnak bele. 


A titok: a réteges öltözködés

 

A réteges öltözködés során a gyerkőcre adható trikó, póló, hosszú ujjú felső, kardigán és végül egy bélelt mellény is. Vegyük figyelembe az időjárást, s annak megfelelően készítsük össze gyermekünk ruhatárát indulás előtt! A hiányzó mellényt beszerezhetjük a Ruhafalváról, a díjnyertes ruha webshopból. Itt már az újszülöttekre is kaphatók rugdalózók, bodyk, babaruhák, míg az óvodás korosztály számára mindenféle ruhatípusból választhatunk: az alkalmi ruhától kezdve a nadrágokon, szoknyákon, sportruházaton át a kabátokig, mellényekig.

 

 

Ez utóbbiak ősszel igen kelendőek. Az átmeneti időjáráshoz javasolt a polár belsejű bélelt mellény, ennek jó a hőszigetelése. A vízhatlan anyagból készült mintás mellényeket amúgy is kedvelik az óvodások, főleg a mesefigurás, mesehősös változatokat. Érdemes kapucnis mellényt választani őszre a gyerkőcöknek, mert ezzel esős időben is nyerhetünk: nem kell esernyőt elővenni, míg a kocsiból kiszállva besétálunk velük az oviba, suliba. 

 

A mellény örök divat marad

 

A mellények sosem mennek ki a divatból: nemcsak a vastagabb, kint használatos mellények olyan népszerűek, hanem a bent hordott, elegánsabb darabok is. Egy mellénnyel mindig fel lehet dobni az öltözködésünket, alkalmibbá tenni a viseletünket. Igen praktikus ruhadarabok, hiszen ingre és hosszú ujjú felsőre is fel lehet őket venni.

 

A kisfiúknak az ünnepi alkalmakra feltétlen ajánlott ez a ruhaféle: lehet fekete, sötétkék, csíkos vagy kockás is, az anyaga valamilyen szövet legyen. A lányok szeretik a szőrös, prémes változatokat, amibe jó belebújni, amit jó megfogni. A hétköznapokban is hordhatnak mellényt a gyerekek, divatosak a farmermellények vagy a kötöttek is, melyek szintén melegítik a hátat.

 

Az átmeneti időre való mellényekről összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy akár a kintre való pufi mellényt, akár a bentre való vékonyabb változatát választjuk, mindenképp nyerünk vele: jól hasznosítható, praktikus és esztétikus ruhadarabok ezek, melyek megfizethető áron kaphatók. Épp ezért egy sosem elég belőlük.