Hogyan indítsd el a blogodat?

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 15:52

Szeretnél egy saját blogot? Pompás ötlet! A blog elindítása egyáltalán nem nehéz, nincs szükség programozói tudásra, ma már rengeteg eszköz és platform áll rendelkezésedre függetlenül attól, hogy miről írsz.

Ennek ellenére sem javasoljuk, hogy vadul elkezdj kattintgatni és gondolkodás nélkül elindítsd az első blogodat. Célszerű előtte néhány dolgot átgondolni, eldönteni, és csak utána a fizikai megvalósításba kezdeni. Ehhez segítünk néhány ötlettel.

 

 

Milyen előkészületekre lesz szükséged?

 

Találd meg a saját miértedet. Az okok között szerepelhet például:

 

 

Döntened kell, mi legyen a blog neve, hogy melyik platformot választod, milyen sablonnal fogsz dolgozni, mi lesz a domainneved. A blogplatform egy tartalomkezelő rendszer, amely leegyszerűsíti az indulást. Ha ingyenes platformot használsz, akkor nem lesz a tulajdonodban a blog. 

 

Blogindítás lépésről lépésre

 

  1. Platform kiválasztása - saját vagy tömeges, ingyenes vagy fizetős. A saját mellett sokkal több érv szól, nagyobb a szabadságod, tiéd a tulajdonjog, fejlesztheted, nem kell az átállással bajlódni, jobban lehet pénzkeresésre használni. A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer, és ebben professzionális blogbejegyzéseket tudsz készíteni.
  2. Domainnév és tárhely megvásárlása - ha ingyenes tömeges platformot választasz, akkor is szükséges név, ami ilyenkor általában egy aldomaint jelöl.
  3. Blog telepítése - ez tulajdonképpen a tartalomkezelő rendszer (pl. WordPress) telepítését jelenti a saját tárhelyedre.
  4. Sablon kiválasztása - ma már rengetegféle témából, dizájnból választhatsz, és ez a blogokra is érvényes.
  5. Első bejegyzés létrehozása - írd meg és tedd közzé az első blogbejegyzést.
  6. Blog népszerűsítése - találj követőket és rajongókat!

 

További, blogolással kapcsolatos információkért keresd fel a WPKurzus honlapját!

 

Blogos pénzkereseti lehetőségek

 

A blogos pénzkereset általában nem indul be azonnal, kitartást és sok munkát igényel. Kiváló tartalmakkal persze lehet gyorsítani az ismertség megszerzését. Főként az alábbi megoldásokkal tudsz pénzt keresni:

 

 

A legfontosabb, hogy kezdj el tartalmakat készíteni és értékes tudást közvetíteni a követőidnek! 

 

Összegzés

 

Ha meghoztad a fenti döntéseket és követed a felsorolt lépéseket, látni fogod, mi az, ami beválik, mi az, ami nem. Megtalálod az egyedi utad, hogy sikeres blogger legyél.