Sokaknak segít a Civilút Alapítvány

forrás: Prím Online, 2021. október 28. 08:59

Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőtt - kifejezetten a szenior korosztály számára. A www.odaado.hu oldalon az idősebb korosztálynak szóló cikkek, a Tudástárban hasznos olvasnivalók, videók vannak. Sőt, az oldalon kereshetők olyan vállalkozók, iparosok, intézmények, amelyek törődéssel fordulnak az idősek felé, gondoskodónak, azaz odaadónak vallják magukat. Az Odaadó Program egy olyan kezdeményezés, amely egyszerre segíti az idősebbeket és a helyi vállalkozókat. A regisztráció a felhasználóknak és a szolgáltatóknak is ingyenes.

Mindannyiunk jogos igénye, hogy szüleink, nagyszüleink biztonságban legyenek; kiszámítható szolgáltatásokat, partnerséget kapjanak a szolgáltatói „piacon”. Ezt segíti az Odaadó Portál: a közösség tagjai ugyanis olyan emberek, akik azonos értékrendet képviselnek, segíteni szeretnének az időseknek, gondoskodónak vallják magukat. Az odaado.hu a társadalmi felelősségvállalásban résztvevőket támogatja azzal, hogy szolgáltatásaiknak, példamutató hozzáállásuknak és cselekvő társadalmi részvételüknek platformot ad. 

 

Az Odaadó egy olyan weboldal, ahol az alapítvány segít összegyűjteni azokat a szakembereket, vállalkozókat, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket, akik törődéssel fordulnak az idősek felé, megbízhatónak és odaadónak vallják magukat. Regisztráció után az idősek megkereshetik azokat a szakembereket, akikre szükségük van, és a weboldalon keresztül felvehetik a kapcsolatot velük.

 

-  Sok idős ember nem tudja, hova fordulhat, ha például valami elromlik a lakásban, vagy esetleg valamilyen gondozásra van szükségük. Az odaado.hu oldal ebben nyújt segítséget. Ezen az internetes oldalon összegyűjtik azokat a szakembereket, vállalkozókat, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket, akik törődéssel fordulnak az idősek felé, megbízhatónak és odaadónak vallják magukat. Így az Odaadó segíti az időseket a tájékozódásban, és segíti a szakembereket is, hiszen bemutathatják a szolgáltatásaikat - mondta Fodor Zsóka színésznő, az Odaadó Háziasszonya.  

 

A weboldalra olyan vállalkozók, szolgáltatók, intézmények és civil szervezetek jelentkezését várják, akik a kölcsönös megbecsülés, a biztonság, a méltóság, a türelmes kommunikáció és a partneri együttműködés jegyében végzik a munkájukat, és tekintettel vannak az idősebb emberek speciális igényeire is. 

 

Az ingyenes regisztráció után a vállalkozók, intézmények, civil szervezetek létrehozzák saját profiljukat, bemutatva az általuk kínált szolgáltatásokat. A felhasználók, azaz az idősebb emberek pedig ezen profilok alapján tudják megkeresni a számukra megfelelő vállalkozót, szolgáltatót. Éppen ezért az Odaadó Magyarország első olyan közösségi, szolgáltatói online „piactere”, ahol kifejezetten a szeniorok érdekeit, értékeit és igényeit tartják szem előtt. 

 

 

A portál hitelességét az az értékelő rendszer biztosítja, amelyen keresztül a felhasználók személyesen értékelik a szolgáltatások megbízhatóságát, színvonalát és ár-érték arányát. Ezzel segítik a többi felhasználó döntését a legjobb szolgáltató kiválasztásához. A minősítő rendszer a szolgáltató számára is fontos visszajelzés.

 

Az Odaadó Portál nem pusztán felhasználóként, a szolgáltatások igénybe vevőjeként számít a szenior korosztályra, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy tudásukat, szakmai ismereteiket, tapasztalataikat átadják másoknak. Mindezt megtehetik önkéntes alapon vagy éppen jövedelemszerző tevékenység formájában. 

 

A regisztráció szolgáltatóknak, vállalkozóknak, intézményeknek, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek is ingyenes.