Ideathon 4.0: fókuszban a pénzügyi innováció és a fenntarthatóság

forrás: Prím Online, 2021. november 13. 14:38

Elindul az országos IDEATHON 4.0 by K&H verseny, melyre csapatok és egyéni indulók jelentkezését várják. A pályázóktól az innovációt támogató megoldásokat és bankoláson túli szolgáltatásokra vár javaslatokat a szakmai zsűri. Az ötleteket november 17-ig lehet benyújtani.

Negyedik alkalommal rendezik meg Győrben az Ideathon 4.0. by K&H ötletversenyt november 19-21. között, a K&H szakmai támogatásával. Az idén a fenntarthatóság és a “beyond banking”, azaz a bankoláson túli szolgáltatásokra fókuszál, de bármilyen más témában is ötletelhetnek a nevező egyéni indulók és csapatok. Az idei ötletverseny egy 3 részes programsorozat első önálló állomása lesz, amelyet további 2 esemény követ jövő év első felében.

 

Novemberben az intenzív, háromnapos közösségi gondolkodáson a megoldandó probléma beazonosításán, értelmezésén és az erre megoldást jelentő ötletek kifejlesztésén dolgozhatnak a csapatok a tervezői gondolkodás (design thinking módszertan) segítségével. A háromnapos esemény szakmai vezetői Csernátony Fanni és Barna Máté designerek és trénerek.

 

 

„A bankoláson túli szolgáltatások és a fenntarthatóság számunkra két olyan zászlóshajó, ami jövőbiztossá teszik a mindennapi pénzügyeinket. Az elsősorban a mobilunkra kerülő megoldásaink a hétköznapi élet megkönnyítésére, pénzügyeink átláthatóságára szolgálnak, hogy valóban a zsebünkben legyen a bank- és biztosító is, minden bankoláson túli, pénzügyi vonatkozású szolgáltatásával.” – tette hozzá Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Kiemelte: “A novemberi ötletbörzét követően második és harmadik lépésként, 2022-ben, online eseménysorozat veszi majd kezdetét, ahol már foglalkozunk az ötletek üzleti oldalával is, azaz miként lehet piacra vinni a megoldást azok irányába, akiknek valóban szükségük van rá?”

 

A legjobb ötletek rövid- és hosszú távon beépülhetnek a gyakorlatba, ezzel pedig kényelmesebbé válhatnak a mindennapok. A másik fontos célja a programnak, - amellett, hogy az ötletekből alakuló valós szolgáltatások üzletileg is megállják a helyüket, - hogy egy-egy jó ötlet tervezési és előkészületi hiányosságok miatt ne bukjon el.

 

Az Ideathon 4.0 by K&H-ra meglévő csapattal és egyénileg is lehet jelentkezni, hiszen a rendezvény első napján is kerülnek kialakításra a csapatok. Így volt ezzel a tavalyi év győztes csapata a ReFilamer is, akiknek tagjai az eseményen találkoztak és ma már első befektetésük előtt állnak. A győztes ötletük a háztartási műanyaghulladék költséghatékony újrahasznosítása volt, mindezt otthon egy 3D nyomtató segítségével. A rendezvény zárónapján, november 21-én, a versenyzők csapatokba szerveződve prezentálják ötletüket a szakmai zsűri előtt.

 

A verseny a StartITup Győr, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szintézis-NET közös szervezésében valósul meg. Az esemény kiemelt szakmai támogatója a K&H, kiemelt szakmai partnere az INPUT Program.

 

Bővebb információ és jelentkezés: https://ideathon2021.ticketninja.io/.

Jelentkezési határidő: 2021. november 17.