Itt a jelenlegi legkisebb Z sorozatú fix objektív

forrás: Prím Online, 2021. november 19. 11:08

A Nikon bemutatja a Nikon Z sorozat eddigi legkisebb és legkönnyebb teljes képes fix objektívjét*: a NIKKOR Z 28mm f/2.8 objektívet. Ez a talpraesett történetmesélő remek mindennapi objektív. Nagy, de nem túl nagy látószögű, rendkívül kedvező árú és megtévesztően nagy teljesítményű – az utcai jelenetektől a tájképekig és a szituációs portrékig mindenre készen áll. 

A fényes, 28 mm-es fix objektív nagy látószöget kínál, amely tökéletes arra, hogy még többet mutasson meg a jelenetből, a 0,19 m-es minimális fókusztávolság pedig ideális távolságot nyújt az objektív számára a drámai közelképekhez. A széles Z-bajonett és a lekerekített f/2,8-as rekesz remek teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett is, a képkészítők pedig rendkívül lágy, természetes háttérelmosás mellett állíthatják az élességet a témára.

A NIKKOR Z 28mm f/2.8 segítségével nagyszerű videófelvételeket lehet egyszerűen készíteni. A 28 mm-es gyújtótávolság klasszikus mozifilmszerű, és az objektív olyan könnyű, hogy könnyedén forgathat vele a kezében tartva, vagy gimbal segítségével. 

 

 

Főbb elsődleges jellemzők: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Nagy fényerejű, f/2,8-as fix nagy látószögű objektív: a 28 mm-es gyújtótávolsággal nagy látószögű felvételeket rögzít, valamint gazdag színeket és kontrasztot biztosít. 

Rendkívül jól hordozható: az objektív kb. 43 mm hosszú, tömege pedig kb. 155 g. Elég kicsi ahhoz, hogy a fényképezőgépen tarthassa, de egy kabátzsebben is elfér.

Gyönyörű háttérelmosás: a széles Z-bajonett és a rögzített f/2,8 rekeszértékű, hétlamellás, lekerekített írisz lekerekített, hihetetlenül lágy, természetes megjelenésű háttérelmosást tesz lehetővé.

Kiemelkedő képek közelről is: a minimális fókusztávolság csak 0,19 méter, így lehetővé teszi a felhasználók számára a közeli részletek élessé tételét. 

Gyors és hangtalan AF: a rendkívül halk léptető motoros működtetésnek és a Z-bajonett által gyűjtött plusz fénynek köszönhetően az élességállítás gyors, hangtalan – és pontos.

Remek társ a videózáshoz: a fókuszlégzés drámai mértékű csökkenésének köszönhetően a felvétel látószögének befolyásolása nélkül módosíthatja az élességet.

42 mm-es DX-kivágás: z sorozatú DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgéppel használva az objektív látószöge 42 mm. 

Egyszerű vezérlés: a néma vezérlőgyűrűvel hangtalanul állíthatja be az élességet, a rekeszt, expozíciókompenzációt vagy az ISO-érzékenységet. 

Megfelelően védett: védve van a portól és a vízcseppektől.**

 

________________

*  A 2021. november 18-án forgalomban lévő cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépekhez való NIKKOR Z fix objektívek között.

**  Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.