Egy platform számos feladathoz

forrás: Prím Online, 2021. november 21. 16:27

A képalkotó szenzorokat jellemzően egyedi, meghatározott feladatokra tervezik. Az új, nagy pontosságú SmartRunner Explorer 3-D termékcsalád ezzel szemben a legkülönfélébb területeken használható megoldás. 

A technológia viszonylag sokkal nagyobb mennyiségű adat rögzítését teszi lehetővé, és új lehetőségeket nyit meg az alkalmazás számára. A termék két változata – a Stereo Vision és a Time of Flight (ToF) – ugyanazon a platformon alapul, azonos házzal, szabványos felhasználói szoftverrel és adatkimenettel. Az integrációs költségek jelentősen csökkennek.

 

A Time-of-flight technológia minden más eljárást legyőzve képes felismerni a raklap alapját 

 

A Stereo Vision változat két nagy felbontású kamerával rendelkezik, amelyek precíz 3D pontfelhőképet készítenek. Ezzel a meghatározott objektumok ellenőrizhetők vagy számolhatók meg, illetve amorf tömegek térfogata detektálható. A szenzor ToF változata VGA felbontású (640 x 480 px) kamerával és magas, 30 Hz-es mérési frekvenciával rendelkezik. Különösen alkalmas nagyobb mérési tartományú alkalmazásokhoz, ahol rövid reakcióidőre van szükség. Ezek az adatok olyan alkalmazásokban használhatók fel, mint például a vezető nélküli közlekedési rendszerek felügyelete.

 

Sztereó képalkotás a frissen töltött palackokkal teli italosrekeszek ellenőrzésekor

 

A Pepperl+Fuchs vállalatról

 

A világszerte 5 900 alkalmazottat foglalkoztató Pepperl+Fuchs 2020-ben 650 millió euró árbevételt könyvelhetett el. A cégcsoport az ipari szenzortechnika és robbanásvédelem egyik vezető vállalata. A németországi Mannheimben található központban található a vállalat műszaki kompetenciájának a lelke, ahol mérnökök és szakemberek a legújabb technológiákat és termékeket kutatják és fejlesztik. Az eredetileg 1945-ben kis családi vállalkozásként alapított Pepperl+Fuchs napjainkban már minden kontinensen több mint 40 leányvállalattal rendelkezik. Globális jelenlétünk a legmagasabb műszaki színvonal, valamint a költséghatékony gyártási lehetőségek elérését teszi lehetővé. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia globális szereplőinek partnerévé fejlődött és a legátfogóbb „kipróbált és tesztelt” alkatrészek portfólióját kínálja a gyártás- és a folyamat-automatizálás igényeihez.