Stratégiai együttműködésre lép a MiR és a Logitrans

forrás: Prím Online, 2021. december 7. 19:01

Az új megoldások egyesítik a MiR autonóm mobil robotok (AMR) terén szerzett tájékozódási és szoftveres szakértelmét a Logitrans több évtizedes anyagmozgatási tapasztalataival, hogy új szintre emeljék a raklapok szállításának folyamatát.

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacvezetője, a Mobile Industrial Robots A/S (MiR) és a nagy anyagmozgató berendezéseket gyártó Logitrans A/S stratégiai együttműködést kötött, amelynek célja, hogy autonóm raklapszállítókat hozzanak létre. A raklapok biztonságos, hatékony és önálló mozgatására képes eszközökkel a partnerek egy piaci rést kívánnak betölteni. Az autonóm raklapszállító egyesíteni fogja a MiR autonóm navigációs és szoftveres képességeit a Logitrans által már 80 éve fejlesztett elektromos raklapszállítók funkcionalitásával.   

 

A vállalatok abban állapodtak meg, hogy egy új autonóm raklapszállító-sorozatot fejlesztenek ki, és így egy kiegészítőt hoznak létre a MiR jelenleg elérhető nagy teherbírású mobil robotjai számára, amelyek zökkenőmentesen és biztonságosan szállítanak árut, valamint raklapokat dinamikus környezetben, emberek és más szállítóeszközök közvetlen közelében. A MiR robotjai jelenleg speciális raklapállványokról tudják felvenni a raklapokat, azonban több MiR-ügyfél is kifejezte igényét olyan AMR-ek iránt, amelyek a raklapokat egyből a földről felvéve képesek tovább szállítani. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a MiR és a Logitrans megfeleljen az ügyfelek által támasztott igényeknek, ugyanakkor számos új üzleti lehetőséget is teremt a hatalmas potenciállal rendelkező piacon. „Küldetésünk a kezdetektől fogva az volt, hogy úgy segítsük alakítani a vállalatok belső logisztikáját, hogy azok termelékenyebbek és versenyképesebbek lehessenek – ez az új kezdeményezés pedig egy újabb óriási lépést jelent ebben az irányban. A szoftver-kompetenciánk és a Logitrans több évtizedes hardveres ismereteinek ötvözésével gyorsan létre fogjuk tudni hozni a megfelelő megoldást, hogy ügyfeleinket a teljes értékláncuk mentén támogatni tudjuk” – mondja Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

Miközben a MiR felismerte az ügyfelei körében fellépő igényt, a Logitrans is megnövekedett keresletet tapasztal a raklapmozgatás jelenlegi folyamatainak automatizálására. „Tudjuk, hogy az anyagmozgatás ágazata az automatizálás felé halad. Identitásunk része, hogy folyamatosan az üzletágunk élen járjunk a termékfejlesztés terén. Termékeink automatizálása segít megőrizni vezető pozíciónkat. Az ilyen típusú termékhez szükséges kapacitással nem rendelkezünk házon belül, így a MiR-rel való együttműködéssel nagyon jól járunk” – mondja Gitte Kirkegaard, a Logitrans vezérigazgatója.  

 

Az új megoldás kibővíti az AMR-ek és raklapszállítók képességeit, hogy a legtöbb intralogisztikai szükségletre választ lehessen adni

A MiR és a Logitrans egy teljesen automatizált és egy félautomata autonóm raklapszállító létrehozását tervezi, hogy válasszal tudjanak szolgálni a logisztikai folyamatok különböző kihívásaira. A MiR és a Logitrans számára új üzleti területek és termékek létrehozását megcélzó hosszú távú és stratégiai kezdeményezés a Logitrans kiváló minőségű hardvereszközeire, valamint a MiR hagyományos AMR-jei által is használt fejlett tájékozódási technológiára és kifinomult flottaszoftverre támaszkodik.

 

“Amikor ezek az AMR raklapszállítók megérkeznek a piacra, a vállalatok számíthatnak a MiR-re, mint a legtöbb belső logisztikai kihívásukra megoldással rendelkező szolgáltatóra” – teszi hozzá Nielsen. „A Logitrans-szal való együttműködés segít abban, hogy még hamarabb eleget tudjunk tenni az ilyen termékekre irányuló keresletnek, mindez pedig lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy elérhessék üzleti célkitűzéseiket.” 

 

„A MiR robotikai kiválósága és a Logitrans átfogó termékportfóliója és azok testreszabhatósága által nyújtott egyesített kompetenciával egy olyan jövőt vetítünk előre, ahol az ügyfelek pontosan az igényeiknek megfelelő AMR-megoldást kapják tőlünk” – foglalja össze Gitte Kirkegaard.