Új korszak a drónos mezőgazdaságban

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 12:35

A kizárólagos együttműködési stratégia alapján a zalaegerszegi vállalat drónfejlesztésbe és -gyártásba kezd, a Drone Volt pedig megkapja a MouldTech Systems precíziós permetezőrendszerének disztribúciós jogait a francia, a benelux és az egyesült államokbeli régiókban.

A zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. egyedülálló együttműködési megállapodást kötött a világ egyik piacvezető drónfejlesztő vállalatával, a francia Drone Volt-tal, ezzel új lendületet adva az európai precíziós mezőgazdaságnak. 

 

A Drone Volt elsőrangú, vezető nélküli repülő eszköze, a Hercules H20 kizárólagos hazai forgalmazója a jövőben a MouldTech Systems lesz, a magyar cég szabadalma alapján speciálisan erre a járműre kifejlesztett precíziós szórófejjel pedig különleges növényvédelmi szolgáltatásokat indítanak. A vállalatok a jövőben együttes erővel szolgálják ki a piaci igényeket: partnereik és vásárlóik visszajelzései alapján közösen fektetik le a mezőgazdasági drónok új generációjának alapjait.

 

 

2022-től a MouldTech Systems zalaegerszegi gyárában a francia nagyvállalat licensze alapján drónok gyártásba kezd, emellett egyedülálló drónpilóta képzést és világszínvonalú járműtesztelést tervez a DroneMotive kompetencia-központban.

 

A megállapodás aláírói között zalaegerszegen köszönthettük a Drone Volt elnök-vezérigazgatóját, Stefano Valentinit. 

 

 

Pete Balázs, a MouldTech Systems üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „A mai napon kötött megállapodás egy jelentős nemzetközi együttműködés alapköve, amely markáns sikert jelent nem csupán a MouldTech Systems, de a teljes hazai precíziós mezőgazdaság-ipar számára is.”

 

A MouldTech Systems nemrég együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel az intézményben folyó, mezőgazdasági drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések minden igényt kielégítő minőségbiztosítása és validálása érdekében.