Gamerek számára készült a Panasonic új gaming hangszórórendszere

forrás: Prím Online, 2022. január 7. 12:36

A Panasonic bemutatta SC-GN01 hordható gaming hangszórórendszerének (WIGSS) FINAL FANTASY XIV Online kiadását. A SQUARE ENIX Co. Ltd-vel közösen fejlesztett különleges kiadás egyedi csomagolást kapott és a FINAL FANTASY XIV Online logó valamint a legendás meteoros logó is szerepel a termék külsején.

A játékosok imádni fogják a közvetlenül a FINAL FANTASY XIV Online játékból vett hanghatásokat, amelyek a játék indításakor és az egyes hangmódok közötti váltáskor is hallhatók.

 

A Consumer Technology Association (CTA) a „Fejhallgatók és személyes audio” illetve „Gaming” kategóriában is a Panasonic SC-GN01, SoundSlayer WIGSS (Wearable Immersive Gaming Speaker System) rendszernek ítélte a CES 2022 innovációs díját. A SoundSlayer WIGSS „átgondolt, hordható kialakításával, innovatív hangtechnikájával és a körülölelő hangzásával” vívta ki az elismerést. 

 

Egyedi hanghatások

A játékosok számára tervezett GN01 a FINAL FANTASY XIV Online játékból vett különleges hanghatásokat szólaltat meg.

Egyedi hanghatás bekapcsolásnál - A FINAL FANTASY XIV Online játékosait a GN01 bekapcsolásánál az eredeti FINAL FANTASY XIV nyitódallam üdvözli.

Váltás a hangmódok között - A FINAL FANTASY XIV Online egyedi páncélzatrendszeréből átemelt váltáshang szólal meg, amikor a játékos hangmódot vált.

 

„Az FFXIV játékosok rögtön beazonosítják majd a váltásnál megszokott effektet. A játékosok gyakran hallják ezt az effektet játék közben, ezért a hangmódok közötti váltások a játékhoz hasonló szituációt idéznek, ami, szerintem, nagyon hatásos az FFXIV-hez. Biztosra veszem, hogy a játékosok, annyira rákattannak majd erre, hogy ok nélkül is nyomni fogják a hangmódváltás gombját,” - jósolta Maszajosi Soken a SQUARE ENIX hangrendezője és zeneszerzője.

 

A GN01 kiváló minőségű hangmezőt képez, amely tovább fokozza a játék hangzását és valósághűvé teszi a játék világába tett utazást. A GN01-et a SQUARE ENIX Co., Ltd. nagy hírű FINAL FANTASY XIV Online MMORPG játékára optimalizálták, hogy páratlan hangélményt nyújtson Hydaelyn világában.

 

A GN01 a FINAL FANTASY XIV Online hangtechnikai csapatával végzett közös munka eredményeként három, nagy szakértelemmel kifejlesztett gaming hangmódot kapott.

 

„Amikor játékhangokról beszélünk, az effektek nagyban függnek a játék tartalmától.

A hangok segítenek teljes mértékben elmerülni a játék világában.

A hangokkal előreronthatsz a győzelem felé. 

Kedvenc karaktereid is a hangjukkal bájolnak el. 

Felkerestük a Panasonicot, hogy gamerekként megosszuk velük a konkrét elképzeléseinket, és így a legtöbbet hozhassuk ki a játékhangok különböző elemeiből. Végül egy olyan termék született, amelybe a Panasonic minden fejlesztési tudását beleadta, hogy megfeleljenek az elvárásainknak. (A hangtechnikán túl is a gamereket szem előtt tartva figyelt minden részletre a Panasonic. Ennek alapján módosították például az USB-kábelt is, hogy teljes körű élményt biztosítsanak.)

Azt kívánom, hogy minden gamernek legyen lehetősége arra, hogy átélje ezt a hangzást,” - avatott be a részletekbe Maszajosi Soken a SQUARE ENIX hangrendezője és zeneszerzője.

 

„Az egyes hangmódoknál számos hangolást alkalmaztunk a játékos szemszögéből a különböző műfajokhoz és játékstílusokhoz.

Az RPG-módot úgy állítottuk be, hogy még dinamikusabban lehessen belemerülni a 3D világba és a magával ragadó környezetbe. FPS-módban pedig a 360 fokban érkező hangokat akartuk pontosan visszaadni, mindenféle felesleges túlzás nélkül. 

Úgy gondoljuk, hogy az egyes játéktípusokhoz fejlesztett hangmódokkal mindenki még különlegesebb térhangzást és játékélményt élvezhet,” - fejtette ki Go Kinuja a SQUARE ENIX hangmérnöke.

 

 

Három gaming hangmód

Nagyszerű hangzás a különböző játékstílusokhoz

Az GN01 három különböző játékhangmódot kínál:

•  Szerepjáték (RPG) mód

•  First-Person Shooter (FPS) mód 

•  Beszédhang mód

 

Szerepjáték hangmód (RPG) - ideális a szerepjátékokhoz, a FINAL FANTASY XIV Online-hoz optimalizált hangmód. Ezzel a hangmóddal a játékosok valósághűen élhetik át az izgalmakat, hogy úgy érezzék, a játék virtuális világába csöppentek.

First-Person Shooter hangmód (FPS) - pontos hangirányokat ad, amelyekkel a játékosok a finomabb neszeket, például a lépteket is meghallják, hogy előnyt élvezhessenek a belső és külső nézetű lövöldözős játékoknál.

Beszédhang mód - kiemeli az emberi beszédhangot, hogy a játékos még jobban elmerülhessen a játékélményben. Ezt a hangmódot a kalandjátékokhoz fejlesztették ki, ahol a párbeszédek fontos információkat tartalmazhatnak.

 

Az aktuális játék stílusának megfelelő hangmódra állítva a hangszóró gondoskodik róla, hogy a játékosnak mindig izgalmas és valósághű élményben legyen része.

 

A GN01-en egy zenei és egy mozi hangmód is beállítható, hogy a játékokon kívül más tartalmakat is valósághű hangzással lehessen élvezni.

 

Ráadásul, a GN01 zaj- és visszhangcsillapító kettős mikrofonjával kristálytisztán érthetően lehet csevegni a többi játékossal miközben a GN01 a játékhangokról is gondoskodik.

 

 

Gamereknek fejlesztett hangminőség

A legújabb hangtechnika magával ragadó hangzása

A GN01 hordható kialakítása 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókat rejt, amelyek az eredeti True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) hangtechnikát szólaltatják meg. A Panasonic eredeti jelfeldolgozó technológiáinak ötvözésével hozta létre ezt a kiváló minőségű gaming hangszórót: 

•  True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) - a 4 teljes tartományú hangszóró a nyakat körülölelve képez térhangzást. A hangszóróban található neodímium mágnesek kimagasló hangélményt szólaltatnak meg.

•  Nagy teljesítményű jelfeldolgozás - Eredeti hangfeldolgozó technológiánkkal a GN01 a kétcsatornás tartalmat képes négycsatornásra keverni, hogy élethű térhangzást hozzon létre a fül körül. Ez a technológia a többcsatornás tartalmakkal is kompatibilis, és képes azokat természetes térhangzással megszólaltatni.

 

A GN01 hangszórórendszer és az egyedi jelfeldolgozás még valósághűbb hangzást alkot. A játékost így az eddigieknél jobban körülölelik a hangok, hogy a léptek, lövések és egyéb fontos hanghatások helyét pontosan be tudja azonosítani a hangtéren belül.

 

Vezetékes átvitel a hangkésés csökkentésére 

Kényelmes játékélmény, kevesebb hangkéséssel

A hangkésés megszüntetése érdekében a rendszer USB-kábeles csatlakozást alkalmaz, így a lehető legkiválóbb élmény biztosítható. Számos játékkonzol kompatibilis egy darab USB-kábeles csatlakozással, hogy a különböző játékoknál ne kelljen a késés miatt aggódni. 

 

Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért

Magával ragadó hangzás hordható kialakítással

A GN01-et vállon hordható formával tervezték, optimális hangszóró-elhelyezést és jelfeldolgozást alakítottak ki hozzá, hogy telt és erőteljes hangzást tudjon megszólaltatni. A vállon hordható kialakítás lehetővé teszi, hogy hosszabb játékmeneteknél se váljon kényelmetlenné a viselete, ami például a füleket szorító fejhallgatónál kialakulhat. 

 

A GN01 eredeti formáját a Panasonic az emberi testet elemezve alakította ki, hogy hosszabb játéknál is biztosítsa a kényelmet.

 

 

SC-GN01 főbb funkcióinak áttekintése

Kiváló hangzás, kényelmes kialakítás

•  Három, játékfajtákra szabott hangmód 

•  True MAGESS (Majestic Augmented Gaming Environment Sound System) 4-csatornás, teljes tartományú hangszórókkal

•  Eredeti jelfeldolgozás (felkeverés/lekeverés 4 csatornára)

•  Nagy teljesítményű, kétmikrofonos zaj- és visszhangcsillapítás a csevegésekhez

•  Ergonomikus formatervezés a kényelmes használatért hosszabb használatnál is

 

Miért érdemes hordható gaming hangszórórendszert használni?

Növeli a játékélményt

A gamerek gyakran használnak fejhallgatót a játékokhoz, ami azonban hosszabb használatnál kényelmetlen lehet. A GN01 lehetővé teszi a gamereknek, hogy kényelmetlen fejhallgató nélkül is ugyanúgy elmerülhessenek a játék élményében.