Praktikus megoldások a fürdőszoba felújításához

forrás: Prím Online, 2022. január 1. 12:58

Amikor a fürdőszoba felújítására kerül sor, sokan nem fektetnek elegendő hangsúlyt a bútorok és a kiegészítők kiválasztására. Nagyon fontos azonban, hogy olyan berendezéseket vásároljunk, amelyek praktikusak, amikben minden olyan tárgyat el tudunk rejteni, amelyekre a mindennapok során nem mindig van szükség.

De vajon milyen megoldásokban érdemes gondolkodni? Cikkünkben olyan ötleteket olvashatsz, amikkel garantált lesz a siker, hosszabb távon is!

 

A fürdőszoba felújításának lépései

 

Az első és legfontosabb, hogy határozzunk meg egy költségkeretet, amit semmiképpen se lépjünk túl. Nem árt olyan összegben megállapodni a család többi tagjával, amely még elegendő lehet a munkálatokra, ám nem emészti fel az egész kasszát. Nem minden esetben van szükség arra, hogy mindent kicseréljünk, hiszen akadhatnak olyan területek és részletek, amelyek még teljes pompájukban díszelegnek. Ezzel azért sokat meg lehet spórolni. Nem árt azonban szakember segítségét kérni, aki trükkökkel, ötletekkel, és tanácsokkal lát el bennünket azzal kapcsolatban, hogyan is érdemes belefogni a felújításba. 

 

A berendezés kiválasztása

 

A Mozaikkerámia Ravak termékeinek köszönhetően azonban a bútorok, a kiegészítők, illetve a szaniterek kérdése is megoldott. Legyen szó például minőségi zuhanykabinról, amelyekből a márka többféle mérettel és kivitellel előrukkolt az elmúlt időszakban. Választható kisebb vagy nagyobb, esetleg szögletes vagy íves kialakítású modell, a lényeg, hogy mindegyik időtálló és tartós. Nem lesz arra szükség, hogy pár év múlva le kelljen cserélni az egész berendezést. 

 

 

Emellett szükség lesz fürdőszobabútorra is, mint például egy alsó és egy felső szekrény, egy fali változat, illetve szóba jöhetnek a tükrös modellek egyaránt. Utóbbi nagy előnye, hogy többfunkciós, nemcsak tükröt, hanem világítást, illetve polcos elemeket is tartalmaz. Ezzel tehát letudhatjuk a fények és a tárolás kérdését is. 

 

A járólap és a csempe kérdése

 

Kardinális kérdés lehet a járólap, illetve a csempe, hiszen ezek kapcsán nagyon nem mindegy, hogy milyen típus kerül felhelyezésre. Jó megoldásnak bizonyulhatnak a nagyobb lapok, amelyeknek köszönhetően optikailag tágíthatjuk a teret, ráadásul a munka során kevesebb vágásra lesz szükség, kisebb az esélye, hogy felesleges darabok maradnak belőle. Nem árt azonban figyelembe venni azt sem, hogy ezt kizárólag profi szakemberre érdemes bízni, hiszen nemcsak maga a termék drága, hanem a segédanyagok is jóval többe kerülhetnek, mint a hagyományos csempék esetében.

 

Egyéb kiegészítők elhelyezése

 

Végezetül pedig jöhetnek a dekorációs elemek, illetve az egyéb kiegészítők, amelyek kellemesebbé tehetik a mindennapokat. Ilyenek például a szőnyegek, a fogasok, a pohártartók, de még a szemetesek és a szappantartók is. Érdemes minél praktikusabb darabokat választani, amelyeknek hála mindent el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől.