Hasznos tanácsok téli bőrápoláshoz

forrás: Prím Online, 2022. január 1. 10:10

Évszakonként érdemes változtatni kicsit a bőrápolási rutinon, ugyanis a különféle időjárási viszonyok eltérő módon hatnak a bőrre. Mire érdemes figyelni a téli bőrápolás során? Mutatjuk a hasznos tippeket!

A téli hideg és a fagyos szél kihívásokat jelent a bőr számára, az egészséges arcbőrt is megviseli, szóval mindenképpen érdemes védelmet biztosítani. A védelem pedig a következő tanácsok betartásával érhető el.

 

Az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek

 

Az arcbőr a hidegebb hónapokban sokkal többet veszít a hidratáltságából, mint nyáron vagy tavasszal. Ráadásul az érzékeny bőrűek esetében akár ekcémás tünetek is megjelenhetnek a megfelelő hidratáltság hiányában. Emiatt érdemes lecserélni a nyári hidratálókrémet téli változatra. Mindenképpen olyan készítményt kell választani, mely kiválóan hidratál. A táplálóbb krém a reggeli és az esti rutinhoz egyaránt fontos.

 

Az ajkakról sem szabad megfeledkezni, ugyanis a hideg szél és a levegő ezeket sem kíméli. Érdemes a téli időszakban a szokásosnál jóval gyakrabban használni ajakápolót. Ezekből a készítményekből is mindenképpen olyat kell választani, mely kellően hatékony és tápláló ahhoz, hogy védelmet biztosítson az ajkak számára.

 

A szemkörnyékápoló krémet a hidratálót megelőzően kell felvinni az arcra 

 

Mindemellett a szemek környékét is érdemes ápolni, ugyanis itt vékony a bőr, így hamarabb szárazabbá válik. Olyan készítményt kell beszerezni, mely gyengéden ápolja és táplálja a szemkörnyéki bőrt, valamint csökkenti a ráncok láthatóságát. A szemkörnyékápoló krémet érdemes a hidratálót megelőzően felvinni az arcra.

 

Természetesen a kezekről sem szabad megfeledkezni, melyeknek szintén szükségük van kiemelkedő gondoskodásra a téli időszakban. Ebben segít a tápláló kézkrém használata. A kiszáradást a legkönnyebben úgy lehet megelőzni, hogy naponta többször használunk kéz- és körömápoló krémet.

 

 

 

A szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani

 

Természetesen a bőr hidratáltságához a folyadékfogyasztás is hozzájárul, melyre kiemelt figyelmet kell fordítani a téli időszakban is. A szükséges napi mennyiség egyénenként eltér, azonban mindenképpen érdemes elegendő folyadékot, leginkább vizet fogyasztani, mely nagymértékben hozzájárul a szép és egyenletes arcbőr megőrzéséhez.

 

Sokan megfeledkeznek róla, azonban a kozmetikumok esetében a szelektálásra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Nemcsak arra kell figyelni, hogy a kiválasztott készítmények megbízható gyártóktól származzanak, természetes összetevőket tartalmazzanak és hatékonyak legyenek. Arra is figyelni kell, hogy mióta vannak az adott termékek a fürdőszobai polcokon. Ugyanis a kozmetikumok többségét a felbontástól számított fél- vagy egy éven belül mindenképpen érdemes elhasználni. Ezt követően nemcsak a hatékonyságukból veszíthetnek, hanem akár bőrproblémát is okozhatnak.