Virtuális látogatás az ABB Distribution Solutions brnói gyárában

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 09:59

A virtuális gyárlátogatás betekintést enged a világ legnagyobb, IEC szabvány szerinti középfeszültségű mérőváltóit és szenzorait előállító gyárába, és azokba a gyártócsarnokokba, ahol a középfeszültségű lég- és gázszigetelt, valamint kisfeszültségű kapcsolóberendezések készülnek. 

A COVID-19 világjárvány két évvel a kitörése után is kihat valamennyiünk életére. Behatárolja utazási lehetőségeinket és a gyárlátogatásokat is megnehezíti, ezért az ABB virtuális gyárlátogatási lehetőséget teremtett ügyfelei, partnerei, beszállítói és más érdeklődők számára a Distribution Solutions divíziójának brnói gyártóüzemében.

 

 

A brnói gyárat 1887-ben alapították, és 1993-ban vált az ABB részévé. Jelenleg a gyár 162.000 m2-es területen közel 2.000 főt foglalkoztat. Az itt előállított termékeket a világ legigényesebb projektjeiben használják fel, így megtalálhatók a Burdzs Kalifa toronyban, a Facebook luleai (Svédország) adatközpontjában, a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren, a londoni földalattiban és a világ számos más, ikonikus helyszínén.

 

A látogató egyetlen kattintással nyomon követheti a lég- és gázszigetelt középfeszültségű kapcsolóberendezések – pl. az UniGear Digital –, valamint a kisfeszültségű kapcsolóberendezések, ezen belül a valaha gyártott legbiztonságosabb kisfeszültségű kapcsolóberendezés, a NeoGear előállításának teljes folyamatát. Felfedezheti a kompakt eHouse alállomásokat, a digitális megoldásközpontot, megtekintheti a szerviztevékenységnek helyet adó munkaterületet, illetve megtekintheti a világszínvonalú műszaki laboratóriumot.

 

 

Az ABB csehországi gyára egyike annak a számos ABB-telephelynek szerte a világon, ahol olyan integrált eHouse és „skid“ szerelt villamos megoldások fejlesztésére és szállítására szakosodtak, amelyek az előzetesen elvégzett tervezés és tesztek révén segítik hozzá az ügyfeleket a projektek minél gyorsabb megvalósításához, hiszen így a telepítés időtartama minimálisra csökken, a helyszíni munkákkal kapcsolatos kockázatok elenyészőek, és a munkavégzés is biztonságosabb.

 

Brnóban a vállalat a műszaki tervezés, a projektirányítás, a gyártás és a minőségbiztosítás teljes spektrumát átfogó csapattal rendelkezik, mely a helyszíni munkát végző állománnyal együtt támogatja a berendezések végső helyén végzett kivitelezést, telepítést és üzembe helyezést. 

 

 

A gyárlátogatás része a digitális megoldásközpont megtekintése is. Ez az a hely, ahol a rendszerarchitektúra-tervezésben, az energetikai tanulmányokban és a tanácsadásban rejlő szinergiákon és lehetőségeken dolgoznak. Továbbá szabványos megoldásokat fejlesztenek ki globális megrendelők részére, és itt születnek azok az egyedi megoldások is, amelyekre a sajátos követelményeket támasztó ügyfeleknek van szüksége. Mindez arra szolgál, hogy a vállalat egyre bővítse villamosítási megoldásainak átfogó digitális tartalmát. 

 

Az alábbi linken keresztül fedezheti fel a brnói gyárat: ABB Brno (virtualvisit.cz)