Alumni Talk podcast: középpontban az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar

forrás: Prím Online, 2022. február 5. 16:38

Már meghallgatható az Alumni Talk podcast idei első epizódja, amelynek központi témája a Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karának múltja, jelene és jövője.

A Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karáról a podcast legfrissebb adásában dr. Szép Jánossal, a kar oktatási dékánhelyettesével és Gosztola Dániel építőmérnök alumnival beszélgettünk. Ebből a jogelőd Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola idejéből fennmaradt történetek és ikonikus oktatók mellett többek között kiderül az is, milyen hatással van a hallgatókra és az intézmény képzési kínálatára az építőiparban az utóbbi időben tapasztalt szárnyalás, és betekintést nyerhetnek a kultikus tészta- és papírhídépítési bajnokságok kulisszáiba is. 

 

Simon Panka (b) vendégei dr. Szép János és Gosztola Dániel. (Fotó: Májer Csaba József / Horváth Márton)

 

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar jelenlegi formájában 2015 januárjában alakult meg. A kar léte azonban nem előzmények nélküli, hiszen 2011-ig lényegében a mai kar oktatási és kutatási területeit fedte le a Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet. A gyökerek pedig sokkal korábbra nyúlnak vissza, hiszen a Széchenyi István Egyetem jogelődjén, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán már a hetvenes években is folyt építő- és közlekedési üzemmérnökképzés, ezekhez csatlakozott később az építészképzés is.