K&H: megnyílhat az út a bankoláson túl is

forrás: Prím Online, 2022. február 5. 18:11

A következő évek meghatározhatják azokat a megoldásokat, amelyek a K&H versenyén, a februárban tartandó K&H innovathon eseményen jelennek meg. A K&H által rendezett megmérettetésre az idén a bankoláson túli megoldások és a fenntarthatóság témakörében várja a csapatokat a zsűri. A verseny egy 3 részes programsorozat lezárása lesz, ahol a legjobb megoldással előálló csapatoknak ahhoz is segítséget nyújtanak, hogy ne csak a pénzen múljon a siker. 

A verseny egy több részből álló rendezvénysorozat lezárása, ahol az ötlettől vezetik végig a csapatokat a megvalósításig. A 2021. novemberében megrendezett Ideathon 4.0 by K&H ötletversenyen továbbjutott start up cégek és csapatok kezét nem engedték el, két online felkészítő workshopon segíti őket a pénzintézet abban, hogy a záróeseményen sikeresen prezentálhassák a projektjüket. Emellett a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy személyesen is kikérjék annak a 12 vállalkozónak, valamint startup alapítónak a véleményét a projektetekről, akik az online alkalom során segítik őket a piacralépési stratégia és az üzleti modellek kialakításában.

 

 

Az Ideathon 4.0 by K&H versenyen továbbjutott csapat, a Rentee projektvezetője, Blahó Balázs az esemény kapcsán hozzátette: "A tavaly év végi eseményre egy parkolást segítő ötlettel érkeztünk, amelyet a design thinking módszertanával tovább gondoltunk, így született meg a Rentee koncepciója. A Rentee egy olyan applikáció, amely kiszolgálja a garázskiadók- és garázsbérlők igényeit, úgy hogy a garázskiadók a korábbinál magasabb kihasználtsággal nagyobb bevételt érnek el, a bérlők pedig a nagyobb választék és rugalmasabb idősávok miatt számukra kedvezőbb bérleti konstrukciók közül választhatnak.


Jelenleg már a megvalósításon dolgozunk és célunk, hogy a záró eseményen már egy élőben is kipróbálható alkalmazással nyűgözzük le a zsűrit."

 

A versenysorozatban elsősorban a beyond banking – vagyis a bankoláson túli megoldások - és a fenntarthatóság témájában várja a csapatok ötleteit a zsűri, de természetesen más megoldások sincsenek kizárva.

 

“Utazásra hívjuk a jelentkezőket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy február elején és közepén két online workshopon vehetnek részt a csapatok, ahol ahhoz kapnak segítséget, hogy tehetik az ötletüket jövedelmező vállalkozássá. Mindeközben komoly kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek a később még jól jöhetnek a vállalkozásuk során” – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Hozzátette: „A K&H innovathon keretében a csapatok befektetőktől is tanácsokat kapnak ahhoz, hogy miként tudnak majd finanszírozást szerezni a kivitelezéshez. Ez azért fontos, hogy ne a pénzen múljon egy, egyébként remek ötlet sorsa.”