Megjelent az OPPO 2021-es fenntarthatósági jelentése

forrás: Prím Online, 2022. február 24. 11:24

A 2022-es Barcelona Mobile World Congress (MWC) mobiltechnológiai szakkiállításra időzítve, az OPPO bemutatta 2021-es fenntarthatósági jelentését, amely illeszkedve „Technológia az emberiségnek, kedvesség a világnak” márkaküldetés szellemiségéhez, részleteiben is tartalmazza a vállalat azon eredményeit, amelyeket a fenntarthatóság és a környezetbarát koncepciók integrálása terén ért el.

 

 

Csomagolóanyagok felhasználása

Az OPPO elkötelezett a nemzetközileg ismert „3R+1D”(Reduce, Reuse, Recycle, Degradable) fenntartható csomagolási elvek megvalósítása mellett, amely jelenti egyrészről a csomagolóanyagok felhasználásának általános csökkentését, az új nyersanyagok felhasználását nem igénylő csomagolóanyagok alkalmazását, a hulladékká váló csomagolóanyagok újrahasznosítását, valamint a biológiailag lebomló anyagok alkalmazását.

 

A csomagolóanyagok használatából származó környezeti ártalmak csökkentése tekintetében a jelentés a következő eredményeket tartalmazza:

 

 

Termékélettartam meghosszabbítása

A termékek általános élettartamának növelése érdekében az OPPO saját fejlesztésű rendszert vezetett be, amivel jelentősen növelhető akkumulátorainak élettartama. Az innovatív Battery Health Engine technológiával az akkumulátor kapacitás akár 80%-os szinten tartható akár 1600 töltési ciklus után is.

 

Termék újrahasznosítási rendszer

Az OPPO termék újrahasznosítási programja már számos piacon kínál csereszolgáltatásokat a használt mobiltelefonok újrahasznosításának és újrafelhasználásának elősegítése érdekében. Kínában eddig több mint 1,2 millió telefont hasznosítottak újra a rendszer keretében, ami több mint 216 tonna elektronikai hulladék hulladéktól mentesíti a környezetet. Az Európai Unióban az OPPO pénzügyi támogatást biztosít helyi újrahasznosító rendszerek számára, részt vesz a Green Dot újrahasznosítási programban, és további professzionális újrahasznosító partnerekkel is együttműködik.

 

Partneri együttműködések és társadalmi szerepvállalás

Az OPPO az elsők között csatlakozott a vezető európai mobilszolgáltatók által kezdeményezett Eco Rating Labeling Scheme rendszerhez, amely 4 területen értékeli a mobiltelefonok környezeti hatásait (tartósság, javíthatóság, újrahasznosíthatóság, klímahatékonyság), így összehasonlíthatóvá teszi azokat a fogyasztók számára környezetvédelmi szempontból.

 

További kezdeményezések

A környezetvédelem mellett az OPPO márkának a digitális felzárkóztatás, az egészséges életmód, valamint a fiatalok szerepvállalása területén is vannak közérdekű kezdeményezései. Az OPPO Color Vision Enhancement megoldása 766 személyre szabott megjelenítési profilt kínál színlátási zavarokkal élő emberek számára, valamint a vállalat három éve működteti a Renovators Emerging Artists Project platformot, amely a művészet és a technológia jövőbeni összefonódásával foglalkozik.

 

Online közvetített vitaindító esemény

A Mobile World Congress 2022 szakkiállítás során a márka bemutatja innovatív mobiltechnológiáit, az AR és az 5G fejlesztések terén elért legújabb eredményeit, valamint fenntarthatósági sikertörténeteit. A nyilvános vitaindító előadás időpontja 2022. február 28. 15:00 (CET). Az esemény élő közvetítése az OPPO hivatalos YouTube csatornáján is követhető lesz.