Közép-Európa után Magyarországon terjeszkedik a Manitu Solar

forrás: Prím Online, 2022. február 24. 20:13

Magyarországon az elmúlt években egyre több pályázati lehetőség nyílt meg lakossági napelemes rendszerek kiépítésére, mely a kereslet-kínálat oldalon is növekedést eredményezett az elmúlt időszakban. Fontos, hogy mind a megrendelő mind a kivitelező minőségi alapanyagokkal dolgozzon, ezért érdemes a beszerzési forrásukat alaposan megválogatni. A Manitu Solar ezen indokok mentén nyitotta meg, új szegedi regionális központját.

A Manitu Solar Kft. a napelemes piac egyik legerősebb szereplőjeként azon dolgozik, hogy kivitelező partnereinek a legjobb ár/érték arányú termékeket biztosítsa a lehető legszélesebb palettáról. Külföldi piacokon való terjeszkedése után a fővárosi központja mellett Szegeden nyitotta meg új, fotovoltaikus rendszereket értékesítő regionális telephelyét. A társaság 2009-ben indult Budapesten és a következő években Lengyelországban és Romániában is megkezdte nagykereskedelmi tevékenységét. A dinamikusan fejlődő vállalat most Szegeden erősíti hazai jelenlétét, mert a város kiváló elhelyezkedésének köszönhetően könnyedén elérhetőek az ország déli megyéiben működő napelemes vállalkozások. 

 

Szegeden a Cserje sor 9. szám alatt található, kiválóan megközelíthető központ egy 400 négyzetméteres raktárból és egy hozzá tartozó irodából áll. Tágas parkolója teherautóval is kiváló rakodási feltételeket biztosít. Az irodai részen oktatási, termékbemutatási funkcióval ellátott rész is kialakításra került. A központ hétköznapokon 8:00 és 16:30 között várja ügyfeleit.

 

 

Új beszerzési lehetőségek a déli megyében működő napelemes vállalkozások számára

Magyarországon a Manitu Solar rendelkezik az egyik legnagyobb napelem, inverter és tartószerkezet választékkal és készlettel. Az újonnan nyíló szegedi raktárból invertereket akár aznapi átvétellel, vagy másnapi kiszállítással, de nagyobb – komplett – megrendeléseket is készletről, vagy néhány napos lebonyolítási idővel tudja biztosítani. 

 

"A Manitu Solar jelenleg 3 országban működik. Cégünk Budapestről indult és a nagy ügyfélkörünknek, valamint a piac bővülésének köszönhetően elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a déli megyékre koncentrálva Szegeden nyissuk meg regionális központunkat. Célunk, hogy ebben a térségben biztos pontot nyújthassunk a napelemes kivitelezőknek. Az ismert mondással ellentétben, hogy a – gyorsan, olcsón és jót közül csak kettőt lehet választani – mi szeretnénk mindhárom elvárásnak eleget tenni" – mondta Pete László, a nagykereskedelmi üzletág helyettes vezetője. 

 

Minőség és biztonság

A Manitu Solar a napelemgyártók közül kizárólag a világ legjobb, óriás gyártóinak, TOP kategóriás és piacvezető termékeit forgalmazza. A gyártócégek minősítése megmutatja, hogy mennyire "stabil lábakon állnak". A napelemekre 15, de akár 25 év termékgaranciát vállalnak, viszont ez csak akkor érvényesíthető, ha még évtizedek múltán is működik a gyártó vállalat. A Manitu Solar hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a legnagyobb gyártócégekkel, biztosítva ezzel a megfelelő minőséget és a legkedvezőbb árakat.

 

"Árszintben folyamatosan versenyképesek vagyunk nemzetközi viszonylatban is, ami a most megnyílt szegedi központunkban is elérhető. A nyitás kapcsán 2022. február végéig néhány különleges akcióval várjuk ügyfeleinket a déli megyékből" – jelentette ki Pete László.  

 

A napelemekhez szükséges alkatrészeknél is kulcsfontosságú a minőség: "A napelemes rendszer alapfeltétele az inverter, ami biztosítja, hogy a rendszert hálózatra lehessen csatlakoztatni. Itt is a legjobb gyártókkal vagyunk kapcsolatban. Az egyik legnagyobb és legrégebbi partnerünk az osztrák Fronius. Lényegesnek tartjuk, hogy kizárólag a K2-Systems napelemes rögzítéstechnikáját forgalmazzuk, mert termékeik minősítettek és a hazai szabványoknak és előírásoknak is megfelelnek. A K2 folyamatosan fejleszti a széleskörű megoldásait és a legjobb szakmai, tervezési és oktatási támogatást nyújtja a telepítők számára" – tette hozzá Pete László.

 

 

Egyre többen keresik az alternatív energiaforrásokat 

A Manitu Solar Kft. több mint 13 éve kitart kezdeti célja mellett, hogy fotovoltaikus rendszerek terjesztésében szeretne elsőrangú partner lenni. Az utóbbi években hazai viszonylatban is megváltozott a napelemes rendszerek iránt az érdeklődés, míg korábban csak bizonyos rétegek körében terjedt, mert sokan befektetési, megtérülési potenciált láttak benne, a mostani támogatásoknak köszönhetően és az energiakérdések miatt egyre többen keresik az alternatív energiaforrásokat. 

 

Az ország déli megyéiben mára már több száz napelemes vállalkozás működik, igényeik kielégítése érdekében nyílik az új, szegedi raktárközpont. A Manitu Solar célja, hogy a telepítőkön és a kivitelezőkön keresztül a végfelhasználókat és beruházókat is ösztönözze arra, hogy olyan termékeket vásároljanak, amelyek a napelemes rendszerek hosszú távú működéséhez szükségesek, tovább erősítve a megújuló és fenntartható szemléletet.