Keresik 2022 legígéretesebb magyar blokkláncprojektjeit

forrás: Prím Online, 2022. február 25. 16:58

Magyar blockchain-kripto díj alapítását jelentették be az 5. Blockchain Budapest konferencián kedden. A szakmai zsűri által odaítélt fődíj mellett közönségdíjat is kiosztanak. A nevezéseket február végéig kell elküldeni, a téma iránt érdeklődő közönség március 15-éig szavazhat online. A Hungarian Blockchain Awards 2022-es díjátadójára március második felében kerül sor.

A 2018 elején megrendezett első Blockchain Budapest konferencia (B-Day) óta sokat izmosodott a hazai kripto- és blokkláncágazat. Egészséges környezet jött létre széles alapokon, sok projekttel, a piramis csúcsán pedig olyan megoldásokkal, amelyek megérdemlik, hogy külön figyelmet szenteljen nekik a szűkebb szakma és az érdeklődő közönség is. Ez indította a Blockchain Budapest konferenciák szervezőit arra, hogy a 2022. február 22-én ötödik alkalommal megtartott B-Day alkalmából bejelentsék az első magyar blockchain-kripto díj, a Hungarian Blockchain Awards megalapítását. 

 

„A híreket általában a bitcoin és néhány társa uralja, de közben csak magyar fejlesztésű kriptovalutából is több tucat van már, köztük szép sikertörténetek is: elég csak a Mike Tyson NFT-kibocsátásra gondolni, amit szintén magyar csapat csinált. És persze nem szabad megfeledkezni azokról a blokkláncfejlesztésekről sem, amelyek elsősorban nem pénzügyi jellegűek, hanem pl. a biztosítási ágazat, az egészségügy vagy éppen a közigazgatás forradalmasítását szolgálják" – hívta fel a figyelmet a díj bejelentésekor a B-Day események főszervezője, Szilágyi Imre.

 

A kezdeményezők ennek megfelelően magas színvonalra és széles mezőnyre számítanak. A legígéretesebb, illetve legnépszerűbb magyar fejlesztéseket kereső versenybe benevezhető minden olyan projekt, ami blockchain- vagy kriptomegoldást használ üzleti modelljében, és aminek van valamilyen magyar kötődése. A kiírás értelmében az utóbbi annyit jelent, hogy az alapító projektgazdák közül legalább egyvalakinek magyar állampolgárnak kell lennie. 

 

 

Az első magyar blockchain-kripto díj zsűrijét Szilágyi Imre mellett Csabai Csaba, az Inlock alapítója, Kalocsai Kornél, a Blockchain Hungary Egyesület elnöke, Mogyorósi Attila, a CoinCash társalapítója, valamint a Kriptoakadémia egy képviselője alkotja. A zsűri a „Legígéretesebb magyar blockchainprojekt” cím odaítélésekor a projektek innovativitását, a megoldandó probléma horderejét, a szakmai megoldások színvonalát és a fejlesztői csapat összetételét teszi mérlegre, figyelembe véve az ötlet kidolgozottságának és a projekt előrehaladásának mértékét is. A nevezés pontos feltételei és a további információk elolvashatók a Hungarian Blockchain Awards weboldalán.

 

A nevezéseket a szervezők 2022. február 28-áig várják; ezt követően a pályázatokat elérhetővé teszik a nagyközönség számára, amely március 15-éig szavazhat. A közönségszavazás győztese a „Magyarország legnépszerűbb blockchain/kripto projektje” elismerő címben részesül. Az eredményhirdetésre a zsűri döntését és a közönségszavazás lezárását követően, március második felében kerül sor.