Nyugdíjba készül a papír, az üzemanyagból is jóval kevesebb elég

forrás: Prím Online, 2022. március 7. 20:12

Vízválasztó volt a K&H Csoport számára a múlt év fenntarthatósági szempontból, elérte ugyanis a klímasemlegességet saját működésében az évekkel ezelőtt megkezdett programnak köszönhetően. A cél elérését segítette többek között, hogy 2021-ben 5,9 millió oldallal kevesebb papírt használt a bankcsoport, ezzel megtakarította 147 háztartás éves áramfogyasztását, és közel 1500 liter vizet is megspórolt. A bank halad tovább a fenntartható és környezetbarát működés felé vezető úton annak érdekében, hogy minimalizálja saját működésében a környezeti terhelést.

Globális és magyarországi szinten is egyre jobban a fókuszba kerül a fenntarthatóság, a környezetvédelem. Erre szükség is van, mert az előrejelzések szerint kopogtat a klímakatasztrófa. A nagyvállalatoknak kötelességük példát mutatni, így tesz már évek óta a magyarországi K&H Csoport is.  A 2021-es év meghatározó volt ebből a szempontból, hiszen elérték saját működésükben a klímasemlegességet. „A jövőben is kiemelten kezeljük a fenntarthatóságot: a károsanyag-kibocsátás tényleges csökkentése érdekében 2030-ra 80 százalékkal csökkentjük széndioxid-kibocsátását a 2015-ös szinthez képest, jelenleg a cégcsoport 70 százalékos aránynál jár” – mondta Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője. 

 

 

Barátságos számok

„A K&H élen jár abban, hogy saját működését fenntarthatóvá formálja. 2021-ben éppen ezért 12 tonna hulladékkal és 254 tonna szelektív hulladékkal kevesebbet „termeltünk” és 2020-hoz képest megtakarítottunk 913 ezer kilowatt áramot, és több mint egymillió liter vizet is„ – emelte ki Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője.

 

Fontos lépéseket tett a pénzintézet a mobilitás terén is: saját autóikkal a munkatársak több mint 1 millió kilométerrel kevesebbet tettek meg tavaly. Még egy alacsony – 5 literes – fogyasztású autóval számolva is ez több mint 50 ezer liter üzemanyag megtakarítását jelenti, és azt is, hogy sokkal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki a K&H autósai.  Ráadásul folyamatban van az autóflotta cseréje is, ennek keretében bővíti a K&H a hibrid autók számát, mára már 200 ilyen autó van a céges flottába. 

 

Még barátságosabb számok, nem kell annyi papír sem

A papír nyugdíjba vonulása is folytatódott 2021-ben: a fenntarthatóságot fókuszba állító fejlesztések eredményeként 2021-ben 5,9 millió nyomtatott oldallal kevesebbet használ a bankcsoport. Ezzel megmenekült 74 tonna fa, a lépéssel meg lehetett takarítani 17 háztartás teljes éves vízfogyasztását, ami majdnem 1500 liter vizet jelent. Majdnem 150 család éves áramfogyasztása is megmaradt, ez szám szerint 325 ezer kilowattnak felel meg. Ráadásul ezzel 27 tonna szén-dioxid nem került a légkörbe.         

 

A K&H Csoportnál a környezettudatosságot szem előtt tartva folyamatban van az országos ügyfélponthálózat energetikai korszerűsítése is.