Digitális női vállalkozókat díjazott idén nőnapon a Vodafone

forrás: Prím Online, 2022. március 9. 15:28

A Vodafone hosszú ideje elkötelezett támogatója a nemek közti egyenlőségnek és a női egyenjogúságnak, emellett kiemelt figyelmet fordít a hazai kis-és középvállalkozások digitális felzárkóztatására. Ennek jegyében idén nőnapon egy újonnan alapított díjjal digitális női vállalkozók teljesítményét ismerte el. Az Év Női Digitális Vállalkozója díjat 10 olyan vállalkozó kapta, akik üzleti eredményeiket a digitálizációnak köszönhetően érték el. A díj alapításában és a rangsor felállításában a Vodafone szakmai partnere a Portfolio volt. A Vodafone egy különdíjat is átadott, melyet a #nemluxustáska adományozási mozgalom alapítói kaptak.

A Vodafone az elmúlt években számos vállalati programot indított az egyenlőség megteremtése érdekében. A női kollégákat és az egyenlőséget támogató intézkedések mellett a Vodafone a kis-és középvállalkozások támogatását, megerősítését is fontosnak tartja. Ezért idén nőnapon a Portfolio-val közösen díjat alapított Az Év Top 10 Női Digitális Vállalkozója néven. A díjat 10 olyan női vállalkozó kapta, akik kiemelkedően innovatív, és a vállalkozásuk számára előnyös módon használták ki a digitalizáció adta lehetőségeket. 

 

A díjakat Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Portfolio Csoport társtulajdonosa és igazgatósági tagja adták át a Vodafone Magyarország székházában megrendezett díjátadón. 

 

 

A díjazottak:

•  Dr. Árvai Anita, étteremtulajdonos, gasztroinfluencer, @veganeeta

•  Beh Mariann, kertészmérnök, @bazsalikomoskert

•  Burján Szafi, @burjan_szafi

•  Debreczeni Dóri, fitness edző, sportoló, @debreczenidora

•  Forgács Mariann, közösségi média szakértő, a Be Social social media ügynökség alapítója és társügyvezetője, @mankagram

•  Kovács Rami, fitnesz edző, @kovirami_fit

•  Muszula Timi, virágkötő és a Cloé Café kávézó franchise alapítója, @lauraviragtimi

•  Rácz Judit, kozmetikai vegyész, a Skinsmart.hu alapítója, @skinsmarthu

•  Szalai Dóra, cukrász, @chezdodomacaron

•  Viszkok Fruzsi, digitális tartalomfejlesztő, @vfruzsi

 

„A Vodafone fontosnak tartja a kis-és középvállalkozások támogatását, megerősítését is, hiszen ők adják a gazdaság gerincét, illetve mindannyiunk érdeke, hogy egy erős, lehetőségekkel teli és sokszínű piaci környezetet teremtsünk. A Vodafone az Év Női Digitális Vállalkozója Díjjal szeretne rámutatni arra, hogy milyen eredményeket érhetnek el azok a kis- és középvállalkozások, akik naprakészen használják a digitális eszközöket. Azt reméljük, az ő sikerükkel inspirálni tudunk másokat is, hiszen a most díjazott hölgyek mind prosperáló kis- és középvállalkozásokat vezetnek, inspirálóak, rugalmasak és agilisek, olyan vezetők, akik felismerik és kihasználják a digitalizáció kínálta lehetőségeket.” – mondta el a díjátadón Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

 

 

Az eseményen a szolgáltató a Vodafone Equality Award 2022 nevű különdíját is átadta egy különleges kezdeményezésnek. Ezt az elismerést a Vodafone évek óta olyan személyeknek ítéli oda, akik kimagaslóan sokat tettek az esélyegyenlőségért. A díjat 2022-ben a #nemluxustáska elnevezésű kezdeményezés alapítói, Huszka Ágnes, Kovács-Pálffy Anna és Sipos-Mohai Réka kapták, akik egy példaértékű, virtuális adományozói közösséget hoztak létre adománygyűjtő kampányukkal. A #nemluxustáska mozgalom alapítói, követőik bevonásával évek óta higiéniai termékeket tartalmazó táskákat gyűjtenek és juttattnak el rászoruló, mélyszegénységben élő nőknek és lányoknak. 

 

A Vodafone kiemelten fontosnak tartotta a díjátadó kapcsán, hogy az ünneplés mellett reagáljon az ukrajnai helyzetre is, és segítsen a háború elől menekülő nőkön. Ezért, együttműködésben a #nemluxustáska mozgalommal, a díjátadó résztvevői körében egy rendkívüli adománygyűjtést szervezett. Az esemény vendégei, szervezői és a  Vodafone munkatársai  a háború elől menekülő nők számára létfontosságú higiéniai és tisztálkodási termékeket tartalmazó csomagokkal, ún. „szükségtáskákkal” érkeztek a helyszínre. Az így összegyűlt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a menekülteknek juttatják majd el.