Ők a 2021-es Év Gyára shortlistesei!

forrás: Prím Online, 2022. március 15. 09:58

2021-ben hetedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend magazin kiadója, a PPH Media az Év Gyára versenyt, amelyben Magyarország legjobban működő gyártóvállalatait keresik. 

A pályamunkákat ebben az évben is a Process Solutions Group értékelte, mint a korábbi években. Illetve egyes kategóriákban további szakértők bevonása történt, az E.ON Hungária Zrt. (energiahatékonyság kategória), illetve a SZTAKI (ipar 4.0 kategória) is kivette a részét a pályázatok elbírálásából. Így a már ismert és működő szempontrendszer szerint rangsorolták a nevezett gyárakat. A versenyzőkre még a helyszíni auditok várnak – a gyárlátogatások során kapott pontszámok határozzák majd meg a végleges eredményeket.

 

Visszatérő és új vállalatok is találhatók a nevezett, illetve a shortlistre került cégek listáján, több iparágból is. A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a tevékenységi körüket tekintve, hanem árbevételüket illetően is jelentősen eltérnek egymástól, ezért idén is külön értékelik a kkv- és nagyvállalatokat.

 

Ennek megfelelően a 2021-ben nevezett vállalatok szűkített listája a következőképpen alakul:

•  Bridgestone Tatabánya Kft.

•  CE Glass Zrt.

•  Continental Automotive Hungary Kft.

•  Electraplan Kft.

•  IBM DSS Kft.

•  KALL Ingredients Kft.

•  Ökotej Zrt.

•  R-Water Kft.

•  Vajda Papír Kft.

 

Az egyes kategóriákban – a pontszámok függvényében – születik majd egy kkv és egy nagyvállalati nyertes, az összetett győzelmet pedig olyan cégek szerezhetik meg, amelyek több kategóriában is pályáztak, és azok közül legalább egyben első helyezést értek el. Az összetett Év Gyára díjat a korábbi évekhez hasonlóan most is külön osztják ki a 3 milliárd forint alatti, a 3–15 milliárd közötti, valamint a 15 milliárd feletti éves nettó árbevétellel rendelkező vállalatoknak.

 

A verseny következő fázisában a PPH Media szakmai partnereiből és a kiadó képviselőiből álló csapat helyszíni auditokon értékel majd, személyesen felkeresve a shortlistre került vállalatokat. Ezt követően az összesített eredményeket a szakértői zsűri előtt a Process Solutions Group prezentálja, amelyben a támogató vállalatok, a főtámogató Vodafone Business, a kategóriatámogató E.ON Hungária Zrt., továbbá a partnerek, az Ipar Napjai, az Automotive Hungary kiállítások, valamint a SZTAKI és az EPIC InnoLabs kollégái értékelik a versenyzőket.

 

Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra májusban kerül sor az érvényben lévő járványügyi szabályozások betartásával.